13. august 2020
Den store vase her er en af præmierne, når der afholdes kinesisk nytår i Restaurant Vestersøen med stor buffet og præmier til de heldige. Foto Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Den store vase her er en af præmierne, når der afholdes kinesisk nytår i Restaurant Vestersøen med stor buffet og præmier til de heldige. Foto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kinesisk nytår fejres i fire dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinesisk nytår fejres i fire dage
Holbæk - 13. januar 2020 kl. 20:30
Af Jette Bundgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kinesiske nytår er på trapperne. Den 24. januar om aftenen mødes familier i Kina og resten af verden for at markere de vigtigste kinesiske helligdage, nytårsaften og nytårsdag, som også kaldes for forårsfestivallen.

I Restaurant Vestersøen i Slotscentret fejres nytåret og Musens År over fire dage fra den 27. til den 30. januar.

Der bydes blandt andet på pekingand, oksemørbrad, dumplings og jomfruhummer. Til den danske nytårsaften den 31. december blev der spist 20 kilo jomfruhummer i restauranten. Indehaver Thomas Chen har bestilt en tilsvarende mængde til de kinesiske nytårsaftener, hvor han og hustruen, Qun Han, regner med at få fuldt hus.

Nytårsfesten de fire januar-aftener byder også på lodtrækning om blandt andet figurer, vaser og kinesiske te-stel.

Thomas Chen og Qun Han fejrer også kinesisk nytår på traditionel vis med familien derhjemme.

- Der er tradition for, at man mødes og spiser sammen og ser det store nytårsgallashow på tv. Hvis man bor i det nordlige Kina laver man også dumplings sammen i timerne op til årsskiftet. Når klokken er tolv, spiser man dem og ønsker hinanden godt nytår, fortæller Thomas Chen.

Familien, som foruden parret består af tre drenge og Qun Hans mor, holder også en anden kinesisk tradition i hævd: børnene får en rød kuvert af deres mormor med et beskedent pengebeløb og ønsket om et lykkeligt nytår.

Alle dem, som er født i Musens År, skal desuden - ifølge traditionen - iføre sig et eller andet rødt, som vil beskytte dem. I restauranten skiftes lyset i loftet i anledning af nytåret til den traditionelle kinesiske røde farve, en farve som repræsenterer lykke, skønhed, vitalitet og held og både bruges på helligedage og betydningsfulde ceremonier som bryllupper.

Der er mere info om den kinesiske nytårsfest i Restaurant Vestersøen på www.westernlake.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk