30. juli 2021
Håndtrykstvang vil give grundlovsceremonien et unødvendigt stænk af mistillid, mener borgmesteren.
Håndtrykstvang vil give grundlovsceremonien et unødvendigt stænk af mistillid, mener borgmesteren.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-borgmester siger nej til tvunget håndtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-borgmester siger nej til tvunget håndtryk
Holbæk - 05. maj 2021 kl. 10:38
Af Agner Ahm

Lad være. Sådan lyder et råd fra Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), i anledning af, at man på Christiansborg nu igen taler om, at et håndtryk skal være obligatorisk, når nye borgere får dansk statsborgerskab.

I en kommentar på Facebook fortæller borgmesteren, at ceremonien for nye statsborgere har fungeret rigtigt fint på rådhuset i Holbæk, hvor de nye statsborgere fejres med musik, flag, taler og lidt at spise.

- Ser man bort fra tiden med corona, er der hver evig eneste gang blevet givet hånd. Ikke fordi nogen på Christiansborg sagde, at vi skulle. Men fordi det ligger mig og de fleste mennesker helt naturligt at stikke labben frem og give hånd, når vi træder ind af døren og møder hinanden, skriver borgmesteren.

Og det rare, frivillige håndtryk er det, borgmesteren gerne vil holde fast i. Hvis det bliver tvunget, får håndtrykket en helt anden karakter:

- Lige meget hvordan eller hvorledes man vender det, kommer det til at virke mistroisk, skriver borgmesteren og fortsætter:

- Det, der var meningen med det hele, nemlig at vise at vi har respekt for hinanden, forsvinder lidt, når spørgsmålet pludselig hænger i luften, om håndtrykket sker, fordi nogen har sagt, vi skal, eller fordi vi vil.

Hun opfordrer Folketinget til at bevare grundlovsceremonierne, men »droppe unødvendig lovgivning om noget, der kun virker mistillidsskabende.«

I opslaget på Facebook slår borgmesteren i øvrigt fast, at hun »ikke har noget imod en stram politik på indvandrerområdet«. Men det skal give mening, og det gør håndtrykstvang ikke.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk