18. maj 2021
Tag cyklen og deltag i Cyklistforbundets kampagne »Vi cykler på arbejde«, hvor arbejde skal forstås bredt, lyder det fra Per Fynboe (tv), Helle Pedersen og Jakob Villadsen fra Lokalforum Holbæk, som støtter kampagnen. Asef Behsudi (i baggrunden), Holbæk Station Cykler, hjælper gerne med at give cyklen et forårstjek. Foto: Margit Pedersen
Tag cyklen og deltag i Cyklistforbundets kampagne »Vi cykler på arbejde«, hvor arbejde skal forstås bredt, lyder det fra Per Fynboe (tv), Helle Pedersen og Jakob Villadsen fra Lokalforum Holbæk, som støtter kampagnen. Asef Behsudi (i baggrunden), Holbæk Station Cykler, hjælper gerne med at give cyklen et forårstjek. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampagne: Op på jernhesten og sig ja tak til pedalkraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampagne: Op på jernhesten og sig ja tak til pedalkraft
Holbæk - 11. april 2021 kl. 06:55
Af Margit Pedersen

Lad bilen stå, sadl cyklen og sig ja til pedalkraft. Opfordringen gælder sådan set hele året, men især i maj skal der trampes i pedalerne og høvles nogle kilometer af på veje og stier i kommunen.

Lokalforum Holbæk støtter Dansk Cyklistforbunds årlige majkampagne »Vi cykler til arbejde«.

Opfordringen gælder alle, der tager på arbejde - også selv om der kun pendles fra soveværelset til hjemmekontoret.

»Vi cykler til arbejde« er i virkeligheden en meget bred kampagne, hvor alle kan deltage, bare de kan danne et hold på mindst to og højst 16 og betaler deltagergebyret på 75 kroner pr. cyklist på holdet.

For alle tråd tæller, når det gælder om at få folk til at vælge cyklen i stedet for bilen. Det er både sundere for den enkelte og bedre for miljøet.

- Det tæller at cykle til Netto eller en motionstur, og kilometertallet er ikke afgørende for at vinde præmien. Det er antallet af cykeldage i maj, bemærker Per Fynboe fra Lokalforum Holbæk.

Præmien fra Cyklistforbundet er en elcykel til hver deltager på holdet.

Når holbækkerne alligevel er ude at træde i pedalerne på byens stier og veje, så tjek dem lige: Lokalforum Holbæk vil gerne have et praj om steder, der burde gøres mere cykelvenlige og Holbæk en mere sikker cykelby.

Lokalforum har lavet en trafikplan 2020 med de efter Lokalforums mening vigtigste cykelruter og de forbedringer, der bør prioriteres.- Og er der noget, der kan gøre cykelruterne endnu mere sikre, så giv os besked på lokalforums hjemmeside, hvor trafikplanen også ligger, tilføjer han.

Også her er der en præmie på højkant.

Lokalforum trækker lod om et familiemedlemskab af Dansk Cyklistforbund til alle på holdet.

Lokalforum Holbæk vil også gerne høre fra deltagere - og andre - hvordan det er at cykle sammen hver for sig i maj 2021.

På grund af coronavirus blev kampagnen i 2020 skubbet til september. Det gav markant færre deltagere lokalt, hvor der var halvt så mange cyklister, og de fleste hold var kommunale.

Også på landsplan blev deltagertallet næsten halveret.

I år kommer der igen forårsvind i ansigtet og udsigt til lysegrønne bøgeblade. Det kan måske lokke flere op på cyklerne.

Samtidig er genåbningen i gang, og under coronaepidemien har danskerne kastet sig over udendørs aktiviteter. Derfor forventer Per Fynboe flere holbækkere i cykelsadlerne.

I 2020 deltog 174 i kommunen, året før 353, og det må kunne slås i år, mener han.

Arbejdspladser kan oprette hold, købe et antal pladser på Cyklistforbundets hjemmeside og deltage i konkurrencen og kampagnen. Det samme kan enkeltpersoner og for eksempel et boligkvarter.

- Hvor jeg bor, har vi en konkurrence om, hvem der flest gange cykler i stedet for at tage bilen for eksempel til indkøb. Vi noterer, når vi går forbi bilen og tager cyklen. Men vi krydser også af, når vi kunne have cyklet, men ikke gør det, forklarer Per Fynboe.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk