26. maj 2020
Nogle brugte køforlænger, formand for LBK Fie Saxtorff brugte høje hæle for at kompensere for højden. Andre nåede let ind over helmatch billardbordet. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Nogle brugte køforlænger, formand for LBK Fie Saxtorff brugte høje hæle for at kompensere for højden. Andre nåede let ind over helmatch billardbordet. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen mænd til denne skomager-turnering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen mænd til denne skomager-turnering
Holbæk - 14. september 2019 kl. 16:38
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hold da kæft noget lort, lød det med et grin og en highfive til makkeren. Når kællingerne spiller skomager, er det lige dele billard, hygge og god atmosfære.

Den 20. Kællingcup blev stødt i gang lørdag, hvor Ladegårdsparkens Billard Klub (LBK) i Holbæk lagde lokale til turneringens første af otte runder. Og tag ikke fejl af den gode stemning, der er prestige i at bære den gule førervest og vinde præmier.

- Det er konkurrence, men det sociale og fællesskabet er vigtigt. Det er meget anderledes end mændenes turneringer, hos os bliver ingen sure, fastslog Pia Brügge, Ishøj.

Der snakkes meget, men ikke så højt og hårdt, som mænd har for vane, bemærkede Fie Saxtorff, formand for LBK.

Faktisk er ideen til Kællingecup udsprunget af mænds nedladende og grove kommentarer. Det holdt kvinder fra at spille billard, forklarer Ann Hejgaard Jensen, LBK og turneringsleder til Nordvestyt mandag.

- Cuppen er ikke i klubregi, alle kan være uanset niveau. Jeg og to kvinder fra Ishøj gik sammen om en turnering, hvor kvinder kunne være i fred for mænds kedelige bemærkninger. Her hjælper vi hianden. Når mænd spille i turneringen, er de noget stramme i masken, sagde Ann Hejgaard Jensen. der har været med i LBK i 35 år.

Lørdagens spil var et parløb, ingen kendte på forhånd sin makker.

- Det er smadderhyggeligt at prøve noget nyt, og vi har tid til at snakke, kigge på og bakke op, når de andre støder, konstaterede Pia Søgaard, Ishøj.

Flere af kvinderne spiller i klubber og turneringer, de fleste i Sjællandske Boligselskabers Billard Sammenslutning, Pia Staalager er medlem af Billard Club Holbæk og spiller i billardunionens turneringer og nogle kommer kun, når Kællingecup er i Holbæk.

32 deltagere er rekord, kvinderne kom fra Holbæk Kommune, Brøndby, Høje Taastrup, Greve, Ishøj, Roskilde, Vordingborg og en enkelt fra Jylland.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk