24. maj 2019
Brorfelde Observatorium havde inviteret Wikke & Rasmussen tilbage til det sted, hvor de skabte julekalenderen »Julestjerner«
gallery icon

Se billedserie

Brorfelde Observatorium havde inviteret Wikke & Rasmussen tilbage til det sted, hvor de skabte julekalenderen »Julestjerner«
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julestjernerne vendte tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julestjernerne vendte tilbage
Holbæk - 08. december 2018 kl. 14:56
Af Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Duoen Michael Wikke og Steen Rasmussen, bedre kendt som Wikke & Rasmussen, besøgte lørdag Brorfelde Observatorium. Det kendte makkerpar har skabt utallige filmproduktioner primært tilegnet børn, og har i en årrække høstet anerkendelse og priser for deres arbejde.

Anledningen til deres besøg var, at de ville fortælle om deres julekalender »Julestjerner«, hvor en del af handlingen foregår på observatoriet i Brorfelde.

- Vi er tilbage og stedet har rejst sig. Her er godt nok blevet smukt, indledte de.

Der var mødt cirka 20 nysgerrige mennesker op og spørgelysten i salen var stor. Makkerparret fortalte vidt og bredt om, hvordan idéen til »Julestjerner« opstod, og undervejs blev duoens fortælling bundet sammen med klip fra julekalenderen.

- Vi har et lager af idéer, som bare venter på at komme blive lavet, sagde Steen Rasmussen, inden makkeren Michael Wikke supplerede.

-Put en mønt i automaten, og idéerne kommer ud i en lind strøm.

Publikum fik også et spændende indblik i, hvad der sker bag kameraet på en produktion.

Netop Brorfelde Observatoriets unikke lokation tiltalte makkerparret.

-Vi var solgt lige fra starten, da jeg fandt sted. På toppen har du en fuldstændig fantastisk udsigt. Min svigermor bor lige nede af bakken, og jeg kommer her ofte, sagde Steen Rasmussen.

Julekalenderen løb første gang over skærmen i 2012, havde en million seere, hvilket kun Nissebanden har overgået. Det tog 110 dage at skyde »Julestjerner«, som havde et manuskrift på lige godt 750 sider. »Julestjerner« er endnu ikke blevet genudsendt, men ifølge Wikke & Rasmussen sker det snart.

- Vi har på vandrørene hørt forlydender om en genudsendelse til næste år, afsluttede Michael Wikke.

Som afrunding på arrangementet blev titelmelodien »Stjernestøv« sunget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk