22. oktober 2018
Bibbi Hare er frontrytter og tovholder for lystændingsfestens juleoptog på hesteryg.
gallery icon

Se billedserie

Bibbi Hare er frontrytter og tovholder for lystændingsfestens juleoptog på hesteryg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juleoptog på hesteryg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juleoptog på hesteryg
Holbæk - 14. november 2017 kl. 02:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver også juleoptog med heste ved årets lystændingsfest, fredag den 24. november, i Jyderup.

- Vi har lavet en facebook-begivenhed, hvor man kan melde sig. Tilmeldingerne er begyndt at tikke ind og vi vil gerne op på 20-25 ryttere. Sidste tilmelding er den 15. november, fortæller juleoptogets tovholder, Bibbi Hare, der også bliver frontrytter på dagen.

Lystændingsfesten i Jyderup bliver gjort endnu mere hyggelig, når der ved mørkets frembrud, vil lyde mange hestetramp igennem Skarridsøgade. Med hestevognen i front, kommer et antal juleryttere igennem byen. Udover Jyderup's lystændingsgæster, vil byens plejehjem også få besøg af rytterne, der i år har tænkt sig at synge julesange undervejs på ruten og for de ældre.

Et juleoptog med heste er hyggeligt at se på, men bestemt også at være en del af. Det er i følge Bibbi Hare et godt afbræk fra den daglige træning, og en god øvelse for heste og ryttere.

- Vi sørger selvfølgelig for at have lys på hestene og udstyret i orden, men vil gerne - allerede nu - opfordre til, at man som bilist holder afstand til os, og tager hensyn til hestene. De er levende væsener og derfor påvirkelige af omgivelserne, siger hun.

Rytterne mødes ved Møllegårdens Hestepension og rider derfra klokken 16.00. Der rides på Holbækvej, ned til plejeboligerne Elmelunden og ad Teglværksvej op til Netto, hvor man omkring klokken 17.30 møder hestevognen, der kører foran rytterne igennem Skarridsøgade. Derefter fortsætter optoget ud til Søbæk Huse og retur til SuperBrugsens parkeringsplads, hvor der holdes pause - inden man rider tilbage til Møllegården.

- Vi vil også gerne have at der er en hjælper til ryttere under 16 år. Man sørger selv for at skaffe en hjælper, der kan træde til, hvis der opstår en uventet situation, siger Bibbi Hare, som også har en række punkter, rytterne bør være opmærksomme på:

Man skal have reflekser og lys på sin hest og gerne på sig selv. Det behøver ikke at være dyre ridelygter, et par cykellygter kan gøre det - især dem, man lige kan hæfte på et dækken og på sit overtøj. Reflekserne kan være med velkrobånd, som kondiløbere også bruger.

Rødt hestetema og rytterpåklædning er yderst velkommen, men ikke strengt nødvendig. Man skal som det mindste have en nissehue på, og så er det ok at være klædt i mørke farver, men ikke i refleksveste i neonfarver, for de kvæler ligesom julestemningen.

Man tilmelder sig juleoptoget på facebook-begivenheden »Rytter til juleoptog til Jyderups lystændingsfest«. Alle ryttere får en goodiebag, som tak for deltagelse.

Unge ekvipager behøver ikke at være med hele vejen igennem programmet, men som et minimum er man med, indtil man har været igennem Jyderup første gang og på de to plejehjem.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk