18. oktober 2019
Der er julemarked i Skamstrup Mølle, lørdag den 8. og søndag den 9. december.
Der er julemarked i Skamstrup Mølle, lørdag den 8. og søndag den 9. december.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemarked i mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemarked i mølle
Holbæk - 05. december 2018 kl. 08:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skamstrup Møllelaug gør det igen - for 27. gang afholdes der julemarked i Skamstrup Mølle.

Det er den 8. og 9. december klokken 11.00 - 16.00, at de mange traditioner i Skamstrup Mølle blandes med enkelte nye tiltag.

Traditionen tro foregår de forskellige aktiviteter dog de samme steder, som de plejer - og de frivillige »møllenisser« med småternede tørklæder er næsten alle vegne og gør alt, hvad de kan for at sprede den gode julestemning.

Sigtebrød i køregangen

I køregangen, hvor hestevognene tidligere kørte igennem for at aflevere korn og hente det nymalede mel, sælges blandt andet sigtebrød og øl. Kagekassen i Knabstrup leverer sigtebrødene. De har fået opskriften fra det gamle Skamstrup Bageri, så sigtebrødet smager som i »gamle dage«. Holbæk Bryghus leverer den mørke »Skamstrup mølle øl«, som der uddeles smagsprøver på.

Allerede i »underetagen« vil de mange hjemmelavede produkters dufte kunne fornemmes, så man er »nødt« til at gå højere op i møllen.

På magasinloftet, hvor der stadig bliver opbevaret korn og dele til reparation af møllen, er der i disse to dage café. Duften fra den varme gløgg og de lune æbleskiver sig blander sig med den hyg-gelige snak og julefreden sænker sig.

Aktivitet på lofterne

På broloftet, hvor mølleren styrer møllen og formalingen af korn, holder nisserne deres egen jule-fest. Alle nisser - små og store - myldrer frem fra alle gemmer - lokket af duften af nybagte jule-småkager samt lækre julegodter, som de frivillige har været sammen om at fremstille et par dage i forvejen.

På kværnloftet, hvor de store stenkværne som drives af møllen står, er der aktiviteter for børn. Her koges der bolcher og en "møllenisse" hjælper til med at fremstille sirligt julepynt.

Hestene kommer

Uden for og rundt om møllen vil der søndag klokken 13 lyde hestetramp. Katrinebjerg Rideskoles juleoptog skridter op ad møllebakken og ønsker alle møllegæster en vrinskende »Glædelig jul«.

»Møllenisserne« og deres frivillige hjælpere ser også med store forventninger hen til denne anden weekend i december. Disse to dage er nemlig årets store »eksamen«. Det er her, efterårets travle produktion af julevarer bliver belønnet og forhåbentlig giver overskud, så Skamstrup Mølle forsat kan blive vedligeholdt og stolt knejse på møllebakken. Husk indkøbsnet - der bliver brug for det.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk