23. juni 2021
Kirsten Vandmand Christiansen kan den 19. maj fejre, at hun har været ansat i Holbæk Kommune i 40 år. I dag er hun på Troldestuen i børnehuset Elverbo i Svinninge. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Vandmand Christiansen kan den 19. maj fejre, at hun har været ansat i Holbæk Kommune i 40 år. I dag er hun på Troldestuen i børnehuset Elverbo i Svinninge. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobbet har givet 40 års livglæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Jobbet har givet 40 års livglæde
Holbæk - 16. maj 2021 kl. 12:55
Af Christina Quist

- 40 år. Det er fandme uhyggeligt, siger Kirsten Vandmand Christiansen med et stort smil på læben.

- Det er ikke noget, jeg har holdt regnskab med eller havde regnet med. Men jeg har jo haft det godt.

Kirsten Vandmand Christiansen er tydeligt lidt ubekvem ved at være i fokus. Men hun forstår omvendt godt, at det er lidt af præstation i dagens Danmark at have haft samme arbejdsgiver i flere årtier.

Den 19. maj kan Kirsten Vandmand Christiansen fejre, at det er 40 år siden, hun blev ansat i Holbæk Kommune. Hun begyndte som dagplejer i hjemmet i Kundby. Siden blev hun uddannet pædagog og fik job i børnehuset i Kundby. Her var hun, indtil skolen og daginstitutionen lukkede og blev private. Efterfølgende var hun i Pilehytten i Svinninge, indtil hun for tre et halvt år rykkede til Elverbo i Svinninge, hvor hun er i dag.

- Jeg startede faktisk her i huset, før jeg blev dagplejer. Jeg var ung og arbejdsløs og blev sendt ud i et projekt. Jeg var også vikar i en periode. Jeg har tænkt mig at blive her, til jeg stopper. Så er det, som om ringen er sluttet, siger Kirsten Vandmand Christiansen.

Børn giver livsglæde

For Kirsten Vandmand Christiansen var det ikke tilfældigt, at hun kom til at arbejde med børn. For her føler hun, hun kan gøre en forskel. Og der er aldrig to arbejdsdage, der er ens.

- Der kommer så mange guldkorn hver dag. Og hvis man møder ind i halvdårligt humør, forsvinder det med det samme, når der kommer to børn og giver dig en krammer. Børn giver bare livsglæde, forklarer Kirsten Vandmand Christiansen.

- Jeg synes, jeg tænker over, at jeg gør en forskel. Jeg har et eller andet med de børn, der har det lidt svært. De kommer ofte til mig. Måske fordi jeg er sådan lidt bedstemoragtig. Dem brænder jeg for, siger. hun

Kirsten Vandmand Christiansen fortæller, at hun har utallige gode minder fra sin tid som ansat i Holbæk Kommune. Et af de minder, der står stærkest, og som hun bliver berørt af at fortælle om, stammer fra tiden i børnehuset i Kundby.

- Det var i forbindelse med mit 25-års jubilæum. Der var en 4. klasse, som var en musikklasse, og de kom og sang for mig. Mange af de børn, havde jeg jo passet tidligere, fortæller Kirsten Vandmand Christiansen, der er indstillet til Dronningens fortjenstmedalje, fordi hun har været offentligt ansat i 40 år.

Ingen computer-haj

En af de få ting, hun ser tilbage på med knap så stort et smil, er lukningen af netop børnehuset i Kundby.

Hun beskriver det som barsk. Blandt fordi, hun og hendes kollegaer blev opsagt og skulle søge deres egne stillinger i den nye institution, og Kirsten Vandmand Christiansen fik den altså ikke.

Hun fik dog et andet job efterfølgende. Det samme gjorde hendes daværende leder, Peter Juul-Wiese. Han blev nemlig hendes nye leder i Svinninge, og det har han været lige siden.

- Det er ikke, fordi jeg skal fremhæve ham frem for andre gode kollegaer. Men han har måske også været en af grundene til, at jeg har været ansat i 40 år. Han er god til personalepleje, og vi kender jo efterhånden hinanden ret godt. Det er måske også derfor, han hjælper mig med computeren. For den kan jeg virkelig ikke finde ud af, siger Kirsten Vandmand Christiansen grinende.

Brunch i hjemmet

På grund af Covid-19 kan Kirsten Vandmand Christiansen ikke holde reception.

I stedet inviterer hun nogle venner og kollegaer til brunch i sit hjem, og lederen vil stå for arrangementet, fortæller hun.

Kirsten Vandmand Christiansen fortæller i øvrigt, at hun regner med at gå på efterløn om cirka to et halvt år.

Det vil passe sammen med, at Elverbo i dens nuværende form bliver lukket. For de to daginstitutioner i Svinninge skal flytte ind på byens skole.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk