22. september 2021
Den nye slagtesvinestald på Bukkerupgård skal opføres bag - og set i forhold til fotoet - til venstre for den eksisterende stald.
Den nye slagtesvinestald på Bukkerupgård skal opføres bag - og set i forhold til fotoet - til venstre for den eksisterende stald.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til flere slagtesvin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til flere slagtesvin
Opdateret 19. august 2016 kl. 23:07
Holbæk - 18. august 2016 kl. 17:35
Af Kaj Ove Jensen

Til foråret venter ejeren af Bukkerupgård nord for landsbyen Bukkerup ved Tølløse at have opført en ny stald, som vil give mulighed for at øge produktionen af slagtesvin væsentligt.

Holbæk Kommune har givet en miljøgodkendelse, der tillader at øge produktionen af slagtesvin fra 8525 styk til 30.500 årligt. Der opføres en ny svinestald, samtidig med at den eksisterende beholdes.

Den nye stald etableres med hybridventilation, som er en ny teknologi, der skal mindske udledningen af ammoniak og lugt i forhold til et konventionelt staldsystem.

- Samlet set koster den nye stald cirka 24 millioner kroner. Det er fire-fem millioner kroner mere end en konventionel stald. Opførelsen af den nye stald begynder om nogle måneder, og den skal stå færdig til foråret, forklarer Knud Kjær Knudsen.

Han sælger i øjeblikket grise på 30 kilo til Tyskland, fordi han ikke har plads til at fede dem til op til en slagte­størrelse på 110 kilo.

Beboere i både Bukkerup, Soderup og Tingerup har i høringsfasen gjort indsigelse mod udvidelsen, fordi de frygter gener fra blandt andet lugt og en øget trafik.

- Vi har ikke besluttet, om vi påklager kommunens afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet. Hvis vi skal gå videre, kræver det også et stykke arbejde i vores fritid, siger Vinnie Andersen, der er med i en koordinationsgruppe for de tre områder.

En klage til Natur- og Miljøklagenævnet har normalt ikke opsættende virkning. Dermed kan afgørelsen fra kommunen udnyttes under en klage, med mindre nævnet bestemmer noget andet.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk