15. juni 2021
16-årige Lidia Gnetti skal næste år bo hos en familie i Holbækområdet. Hunden bliver i Milano. Privatfoto
16-årige Lidia Gnetti skal næste år bo hos en familie i Holbækområdet. Hunden bliver i Milano. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Italiener søger nyt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Italiener søger nyt hjem
Holbæk - 09. juni 2021 kl. 13:48
Af Jeppe Hee Rømer

Næste skoleår bytter italienske Lidia Gnetti sin skolegang i Milano ud med et år på Stenhus Gymnasium. Hun kommer til landet gennem udvekslingsorganitionen GO! Study Scandinavia, og under sit ophold skal den 16-årige italiener efter planen bo hos en familie i Holbæk.

- I en tid, hvor vi ikke kan rejse ud i verden, er det oplagt at invitere verden hjem til os selv og derigennem få nye kulturoplevelser, fortæller Britta Brandt, der er inbound manager i GO! Study Scandinavia.

Lidia Gnetti er født og opvokset i Milano, hvor hun bor med sine forældre, sin lillesøster og deres hund. Hun er meget interesseret andre kulturer og psykologi. Hun er vegetar, og så elsker hun at lave mad, noget som jo kun kan ses som en fordel, når nu fødelandet er Italien.

Som værtsfamilie skal man give kost og logi, men alle andre udgifter dækkes af elevens egen familie. Organisationen GO! Study Scandinavia vil være inde over forløbet og sørge for, at det forløber gnidningsfrit.

Optimalt set skal en værtsfamilie kunne huse Lidia Gnetti fra august 2021 til juni 2021, men har man kun mulighed for kortere tid, har det også interesse.

I alt kommer 40 elever til Danmark gennem GO! Study Scandinavias udvekslingsprogram. Organisationen er en nystartet dansk organisation, der siden 2015 har sendt danske elever til USA, Canada og Brasilien. 2019/2020 var første år med elever i Danmark.

Under normale omstændigheder, er det ikke svært at finde familier, som gerne vil huse en udvekslingsstudent i et år, men i år er ikke som andre år. Det kan skyldes mange ting, men ifølge Britta Brandt kan en god forklaring være, at folk er mere tilbageholdende efter Covid-19-pandemien.

Nærmere oplysninger omkring Lidia Gnetti og livet som værtsfamilie fås ved at kontakte GO! Study Scandinavia.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk