4. april 2020
I løbet af de fire timer med Ice for Kids på Torvet på Ahlgade i Holbæk var der en lind strøm af børn og voksne. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

I løbet af de fire timer med Ice for Kids på Torvet på Ahlgade i Holbæk var der en lind strøm af børn og voksne. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Isblokke blev til skulpturer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Isblokke blev til skulpturer
Holbæk - 15. februar 2020 kl. 18:00
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vinteren har stort set ikke budt på sne og frost. Men lørdag var der rig mulighed for at få kolde fingre, da der blev leveret isblokke til Ahlgade i Holbæk.

Holbæk Byforum havde hyret Ice-Team til at komme til byen på den sidste weekend i vinterferien. Konceptet hedder Ice for Kids, hvor børnene får udleveret en isblok og et stemmejern til at skære en isskulptur ud med.

Der fulgte også et par handsker med, som hurtigt blev våde og kolde. Trods det kløede børnene godt på, men de fleste måtte også erkende, at det kræver en del af lave en skulptur ud af en isblok.

Til glæde for både børn og voksne

11-årige Albert Haldor Hansen, Holbæk, var blandt dem, der var med.

- Jeg ville lave en gris, der rider på en anden gris, fortalte han.

Det projekt måtte han dog opgive, men han syntes også det var sjovt bare at hakke i isen. Hans mor, Camilla Holdt, var begejstret for, at hun som voksen også gerne måtte prøve at arbejde med en isblok.

- Jeg vil lave fire forskellige ansigtsudtryk på de fire sider. Men jeg kan ikke få lavet en næse, der går udad, så det bliver uden næse, fortalte Camilla Holdt.

Villum Anker Lund, 10 år og fra Holbæk, var på Torvet sammen med sin lillesøster Elma på seks år og deres mor, Eva Anker Lund.

- I starten prøvede jeg bare at hakke. Nu prøver jeg at lave en skarp kant, fortalte Villum Anker Lund, da avisen kiggede forbi.

Elma fik, med lidt god hjælp fra mor, lavet et hjerte.

Fire blokke af 125 kg is

Søren Cip Nielsen, Christiansfeld, havde medbragt fire blokke a 125 kg is. De blev skåret ud i mindre blokke, så der kunne blive 160-180 styk. To timer inde i det fire timer lange arrangement var der udleveret cirka 50.

Isblokkene er produceret ved hjælp af CO2-neutral strøm fra Blue Kolding, fortalte Søren Cip Nielsen, som leverer isblokke året rundt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk