13. juni 2021
Jehovas Vidners ejendom ved Stenhusvej. Det er det ubebyggede område vest for ejendommen, som er i kikkerten til et stort boligbyggeri.
Jehovas Vidners ejendom ved Stenhusvej. Det er det ubebyggede område vest for ejendommen, som er i kikkerten til et stort boligbyggeri.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indstilling: Omstridt byggeri skal skæres ned fra seks til fire etager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Indstilling: Omstridt byggeri skal skæres ned fra seks til fire etager
Opdateret 08. juni 2021 kl. 15:00
Holbæk - 08. juni 2021 kl. 13:48
Af Agner Ahm

Højst fire etager i stedet for seks. Og kun én etage helt op mod de omkringliggende villakvarterer.

Sådan lyder administrationens bud på, hvad der skal stå i Holbæk Kommunes nye kommuneplan, når det gælder det ubebyggede område, som ligger mellem Jehovas Vidners bygninger på Stenhusvej og villakvarteret på vest- og sydsiden af området.

Jehovas Vidner har en køber på hånden til det cirka 76.000 kvadratmeter store område. Den mulige køber er Stenhusvej af 2019 ApS, som tegnes af Henrik Hansen, Vipperød.

Han vil gerne bygge boliger - formentlig over 300. Og det har administrationen så indarbejdet i forslaget til ny kommuneplan.

Naboer protesterede

Her var der lagt op til byggeri i op til seks etager. Men både højden, antallet af boliger og de mulige trafikproblemer fik naboerne til at reagere. I mere end 70 høringssvar luftede beboere og grundejerforeninger deres bekymringer.

Det har fået administrationen til at foreslå en moderering af det mulige byggeri.

De seks etager er reduceret til fire. Og så foreslår administrationen, at der kun må bygges i én etage på den del af grunden, som ligger direkte ud til villakvartererne mod syd og vest.

Tanken er, at bebyggelsens højde kan stige jo længere væk fra villavejene, man kommer - med fire etager som det højeste.

Administrationen peger også på, at byggeri i højden giver en bedre udnyttelse af grunden. Hvis der kun bygges lavt, vil det give mindre plads til grønne områder.

Skal se på trafik - senere

Mange af høringssvarene indeholdt bekymringer om trafikken. På nogle tidspunkter af dagen er Stenhusvej i forvejen meget tæt trafikeret. Og 300 boliger oveni vil kun gøre det hele værre.

Det forholder administrationen sig ikke direkte til.

Embedsmændene anerkender, at der »allerede i dag er meget trafik på Stenhusvej«.

Men det er noget, der skal ses nærmere på, når der senere skal laves en lokalplan, der giver mere præcise rammer for et eventuelt boligbyggeri. Og lokalplanen skal også i offentlig høring, påpeger administrationen.

- Det er stadig for højt

Hos de fem grundejerforeninger i området er begejstringen over for den modificerede plan temmelig beskeden.

Ole Vestergaard, som har været med i de fem grundejerforeningers fælles arbejdsgruppe, mener, at fire etager stadig vil betyde et byggeri, som adskiller sig markant fra nabokvartererne.

- Fire etager er meget, og det bryder princippet om, at nye boligområder skal være lave, hvis nabokvarteret er lavt. Så her synes jeg ikke, at administrationen er rigtig imødekommende, siger Ole Vestergaard og fortsætter:

- Og så er det nærmest, som om de helt glemmer trafikproblemerne. Administrationens kommentar til de indvendinger kan koges ned til »Det ordner vi senere«. Det virker ikke særlig overbevisende.

- I det hele taget synes vi, man burde tage sig mere tid. Nogle politikere gav udtryk for, at det kunne være fornuftigt at tage sig tid. Men det gør man ikke, hvis det her bliver vedtaget, tilføjer Ole Vestergaard.

Administrationens bud på en ny kommuneplan er på dagsordenen hos økonomiudvalget i morgen, onsdag, og på kommunalbestyrelsens bord onsdag den 16. juni.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk