17. december 2018
Ti Kay Bojesen-aber blev natten til onsdag omkring klokken 02.45 stjålet fra Kop og Kande i Jyderup.
Ti Kay Bojesen-aber blev natten til onsdag omkring klokken 02.45 stjålet fra Kop og Kande i Jyderup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indbrud: Ti aber stjålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indbrud: Ti aber stjålet
Holbæk - 14. marts 2018 kl. 11:56
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ukendte gerningsmænd vidste tilsyneladende godt, hvad de var ude efter, da de natten til onsdag omkring klokken 02.45 begik indbrud.

arrow Læs også: Stjal tre biler under fodboldkamp

Fra en glasmontre i Kop og Kande i Skarridsøgade i Jyderup stjal de nemlig cirka seks små Kay Bojesen-aber samt tre mellemstore og én helt stor.

Altså i alt omkring ti.

Målrettet indbrud

Midt- og Vestsjællands Politi vurderer, at aberne er stjålet med henblik på videresalg og opfordrer derfor folk til at være opmærksomme ved køb af »brugte« Kay Bojesen-aber.

- Der er gået målrettet efter de her aber, og det er min klare overbevisning, at de er stjålet med henblik på, at man vil omsætte dem til kontanter, siger Martin Bjerregaard, der er pressemedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Ved indbruddet kom tyvene ind ad en sydvendt hoveddør, som de brød op, og gik derefter direkte hen og knuste den glasmontre, hvor aberne stod i.

- Men også hvis der er indbrud i et hjem, og der tilfældigvis står en Kay Bojesen-abe, så er det næsten stensikkert, at indbrudstyven også vil tage den med, lyder det fra Martin Bjerregaard.

Salg over internettet

De populære træ-aber kommer i forskellige størrelser og har en værdi fra cirka 900 kroner og op til 10.000 kroner.

Men modsat andre dyre designer-varer, vil Kay Bojesen-aberne nemt kunne blive solgt åbenlyst over internettet på for eksempel Den Blå Avis eller salgssider på Facebook, pointerer Martin Bjerregaard.

- Det er nemt at begrunde et salg med, at man måske har fået aben i gave eller arvet den fra noget familie, og folk vil sjældent mistænke det for at være stjålne varer, forklarer han.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi bør man derfor altid spørge sælger efter en kvittering, når man køber af privatpersoner.

Hvis sælger ikke har en kvittering, kan man foreslå at lave en »hjemmelavet« købsaftale, hvori der blandt andet står sælgers oplysninger, råder politiet.

- Hvis der så ikke er rent mel i posen fra sælgers side, så vil de færreste hoppe med på sådan en aftale, siger Martin Bjerregaard.

arrow 18-årig fundet livløs i svømmehal
14. marts 2018 kl. 10:07 Opdateret: kl. 10:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk