22. september 2021
Arealet, som Holbæk Kommune har solgt til VIP Estate ApS, ligger i den nordlige del af Jyderup, her set fra Aggersvoldvej. Der skal vedtages en ny lokalplan, som åbner for at opføre andet end parcelhuse.
Arealet, som Holbæk Kommune har solgt til VIP Estate ApS, ligger i den nordlige del af Jyderup, her set fra Aggersvoldvej. Der skal vedtages en ny lokalplan, som åbner for at opføre andet end parcelhuse.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I kø til en bolig i ny udstykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

I kø til en bolig i ny udstykning
Holbæk - 08. december 2020 kl. 13:48
Af Kaj Ove Jensen

Køberen af en næsten 90.000 kvadratmeter stor grund i den nordlige del af Jyderup, oplever, at der er tilsyneladende er rigtig god interesse for at sikre sig en bolig i området.

arrow Læs også: Et skridt tættere på nyt børnehus

Det er VIP Estate ApS fra Hedehusene, der har indgået en betinget aftale med Holbæk Kommune om køb af grunden. En af de vigtigste betingelser for gennemførelsen af handlen er, at der bliver vedtaget en ny lokalplan, som vil gøre det muligt at bygge flere boligtyper på grunden.

Den ligger i området mellem Præstemarken i vest og Aggersvoldvej mod øst og blandt andet Bonderosevej mod nord. Holbæk Kommunalbestyrelse godkendte i september salget på lukkede del møde, men navnet på køberen blev ikke oplyst.

Byggestart må vente på ny lokalplan

Nu giver VIP Estate sig til kende som køberen. Det er et søsterselskab, VIP Construction ApS, der skal stå for byggeriet, og her ser byggechef René Andersen frem til opgaven.

  • I tilknytning til det kommende boligområde i den nordlige del af Jyderup opfører Holbæk Kommune en ny børneinstitution.
  • I januar i år vedtog kommunalbestyrelsen, at den skal ligge nordøst for Præstemarken.
  • I maj lød tidsplanen, at forslaget til en samlet lokalplan for børnehuset og boligområdet kunne ventes fremlagt i første kvartal næste år.
  • I efteråret blev det besluttet at opdele det i to, da planen for børnehuset ikke kan vente på arbejdet med boligområdet.

Det bliver dog ikke lige med det første, at byggeriet kan gå i gang, for det kræver en ny lokalplan. Det kan ifølge meldingerne fra Holbæk Kommune tage op til halvandet år, før den er klar, da der er flere andre lokalplaner, der skal vedtages.

René Andersen håber dog, at det kan ske hurtigere, hvis der gøres en målrettet indsats.

Den gældende lokalplan for området gør det kun muligt at opføre parcelhuse, men Holbæk Kommune har lagt op til, at der også skal kunne bygge andre boligtyper.

- I vores projektoplæg har vi lagt op til, at der kan være plads til 28 enfamiliehuse og 109 rækkehuse, fortæller René Andersen.

Nogle af rækkehusene bliver måske almene boliger, altså lejeboliger.

- VAB er meget positiv over for det og har valgt at gå ind i processen nu for at få mulighed for at påvirke den i gunstig retning. Selv om der også bygges andre steder i kommunen, er markedet slet ikke mættet, især ikke når det gælder billigere lejeboliger, siger René Andersen.

Hvis de almene boliger skal blive en realitet, kræver det, at Holbæk Kommune er med på ideen, da kommunen skal bidrage med en del af kapitalen.

Flere henvendelser fra interesserede

Ifølge René Andersen er der nærmest ved at danne sig en kø af interesserede, der gerne vil have en bolig i området. Både VAB og ejendomsmæglere får henvendelser. Det samme gør VIP Estate, da nogle har opsnuset, hvem køberen af grunden er. VIP Estate/VIP Construction er en mindre virksomhed, der oplever en rivende udvikling.

René Andersen fortæller, at virksomheden har egne håndværkere ansat, men ikke nok og derfor vil andre, også lokale virksomheder kunne komme i betragtning til byggeopgaven i Jyderup.

arrow To lokalplaner for børnehus og boliger
10. oktober 2020 kl. 12:45 Opdateret: kl. 18:15
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk