16. oktober 2019
En kærlig og drilsk hilsen får smilet frem i Soderup. Og påskeæggene er blevet byens samtaleemne, mens der gættes på, hvem påskeharen er.
gallery icon

Se billedserie

En kærlig og drilsk hilsen får smilet frem i Soderup. Og påskeæggene er blevet byens samtaleemne, mens der gættes på, hvem påskeharen er.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem hænger æg i lygtepæle - påskeharen selvfølgelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem hænger æg i lygtepæle - påskeharen selvfølgelig
Holbæk - 21. april 2019 kl. 10:10
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En listig, listende nattevandrer var på spil og ikke en eneste sjæl stor eller lille hørte eller så noget. Næste morgen hængte smukt dekorerede påskeæg i lygtepæle. Hvem havde været på spil,, spurgte alle. Påskeharen selvfølgelig, det ved ethvert barn da, påskeharen kommer med påskeæg.

Nu driver påskeharen gæk med de cirka 150 beboere i landsbyen Soderup, for harens navn står - måske - med fem lopper, pas på de ikke hopper.

De voksne er ikke helt sikre på den med påskeharen.

- Alle spørger hinanden, er du påskeharen, kender du påskeharen? Alle svarer nej, men har måske en anelse uden at ville afsløre, hvem, de tror, er byens muntre sjæl, siger Jan Ringstrøm Marvig, oldermand i Soderup Bylaug.

De interesserer sig for hinanden i Soderup, og der sker små sjove ting. Til jul blev der i nattens mulm og mørke hængt nisser op i byen, og sidste sommer lå der dekorerede sten rundt omkring, nogle med små hilsener.

- Vi påskønner overraskelserne, det har været et stort arbejde at dekorere de mange flamingoæg og hænge dem op, tilføjer han.

Der er mange æg ved kirken, og det kan være et hint. En af sommerens dekorerede sten ligger under ægget med de fem lopper. På stenen står blomsterpigerne, og sådan nogle er tilknyttet Soderup Kirke. De skiftes til at pynte alteret i forbindelse med gudstjenester og pynter kirken ved højtider, konfirmation og høstgudstjenesten.

Måske er påskeæggene fra blomsterpigerne, måske går en soderupper rundt med et pokerfjæs og venter på at afsløre sig og modtage 150 påskeæg - eller måske findes påskeharen virkelig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk