25. september 2020
I onsdags fik Lonnie Lillie Bergen overrakt nøglerne til den nye husbåd.
gallery icon

Se billedserie

I onsdags fik Lonnie Lillie Bergen overrakt nøglerne til den nye husbåd.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husbåd-ejer udlever drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husbåd-ejer udlever drømme
Holbæk - 09. juni 2019 kl. 15:42
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag aften, for en uge siden, kom to blokvogne med hver sin halvdel af dét, der er blevet til husbåd nummer to i Holbæk Havn.

- Mandag morgen blev elementerne løftet ned på fundamentet. Siden arbejdede håndværkere på at samle husbåden. Onsdag klokken 15 fik jeg nøglen, og natten til torsdag sov jeg første gang i husbåden, fortæller Lonnie Lillie Bergen, som er indehaver af den mindste udgave af husbåden, 62 kvadratmeter.

De to værelser på husbåden tilhører døtrene, Ella og Asta, som er hos deres mor 14 dage ad gangen og andre 14 dage hos deres far. Da døtrene har værelserne, bliver det en sovesofa i et hjørne, deres mor sover på, når pigerne er der.

- Men hvorfor har du valgt at flytte ind i et hus på vandet?

- Jeg lever kun én gang. Man skal forsøge at være tro mod sig selv. Udleve drømme. Og der er kun dig selv til at ændre på ting. Det er vist det, jeg prøver at gøre. Tage mig selv alvorligt. Gøre de ting, jeg drømmer om, svarer Lonnie Lillie Bergen.

Hun er i gang med en to-årig bevægelsesuddannelse på Gotved Instituttet på Frederiksberg.

- Min oprindelige plan i forhold til husbåd var, at jeg ville have en rigtig båd, og at den skulle ligge et sted i København, fortæller Lonnie Lillie Bergen.

Det er dog svært at få en plads i København, og projektet ville også blive for dyrt, da hun samtidig skulle bevare en base i Holbæk til de 14 dage, hun har døtrene.

Hun hørte ad omveje om Kasper Kaas' projekt med husbåde i Holbæk, og da det ville blive svært at få lov til at bo i en rigtig båd i Holbæk Havn, blev løsningen den mindste husbåd, som ligger ved Filmtorvet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk