15. august 2020
På billedet ses to af de fire blokke, som kommer til at rumme i alt 54 almennyttige boliger på to, tre og fire værelser. De skal ifølge planen stå klar til indflytning den 1. august næste år.
gallery icon

Se billedserie

På billedet ses to af de fire blokke, som kommer til at rumme i alt 54 almennyttige boliger på to, tre og fire værelser. De skal ifølge planen stå klar til indflytning den 1. august næste år.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hurra for 54 nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hurra for 54 nye boliger
Holbæk - 22. november 2019 kl. 10:21
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om otte måneder skal 54 almene boliger (lejeboliger) efter planen stå klar i Vølunden i Holbæk. Der var i går eftermiddags rejsegilde på boligerne, som opføres af Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB).

Det er anden etape i Vølunden, hvor de 94 boliger i første etape stod klar for et år siden. Første spadestik til anden etape blev taget 14. marts. De nye boliger er fordelt på fire blokke, to på fem etager og to på fire etager.

I forhold til etape I er stenen facaden en smule mørkere, mens farverne på opgangsdøre og trappeværn er en smule lysere, fortalte Karsten Krüger, administrerende direktør i VAB, i sin tale ved rejsegildet.

- De boliger kommer til at stå i 100 år og nok også 200 år med forhåbentlig glade beboere hele vejen igennem, sagde Karsten Krüger.

I byggeriet er vægtet bæredygtighed ved at bygge i høj kvalitet, med et godt indeklima og et lavt energiforbrug.STB Byg, Vejle, er hovedentreprenør på lejlighederne, der skal stå klar til indflytning 1. august 2020 - en lille forsinkelse i forhold til juni, som var meldingen ved første spadestik.

Tredje etape skal projekteres

Karsten Krüger oplyste i går, at den tredje og sidste etape i Vølunden er på vej til at blive projekteret efter aftale med kommunen. Antallet af boliger kendes endnu ikke, men der er lagt op til mindre boliger, der formentlig højst bliver i to etager.

Til rejsegildet i går var der afbud fra borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), og i stedet deltog en partifælle fra kommunalbestyrelsen, Jarl Falk Sabroe.

- Jeg glæder mig til, at området er forvandlet til en grøn oase for både unge og ældre. I det almennyttige bygges der til fællesskabet, sagde Jarl Falk Sabroe.

Kullegaard A/S, Holbæk, er totalrådgiver på byggeriet, og herfra sagde arkitekt og partner Finn Sandberg Atkinson blandt andet, at han synes, VAB får meget for pengene. Det er foreløbig blevet til næsten 12.000 kvadratmeter boliger i alt.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk