11. juli 2020
Rikke Skov Rasmussen samler skraldet op efter andre, fordi hun synes, det er tarveligt, at det bliver smidt og eksempelvis kan lande i uskyldige dyrs maver. Foto: Elisa Hauerbach.
gallery icon

Se billedserie

Rikke Skov Rasmussen samler skraldet op efter andre, fordi hun synes, det er tarveligt, at det bliver smidt og eksempelvis kan lande i uskyldige dyrs maver. Foto: Elisa Hauerbach.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hun samler andres skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun samler andres skrald
Holbæk - 04. juni 2020 kl. 20:00
Af Elisa Hauerbach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Tornved kan man støde på en kvinde, der går og samler skrald, som tilsyneladende er tabt af trailere eller ud af vinduet fra forbipasserende biler.

Bevæbnet med gribetang, handsker og refleksvest, har hun besluttet sig til at hjælpe alle dem, der taber ting ud af deres bilvinduer, trailere eller ud af hænderne. Hun synes, det er tarveligt og forkert, at plastik, dåser og andet affald bare efterlades, for det kan blandt andet lande i dyrekroppe og forurene jorden.

- Jeg kender til tilfælde, hvor køer har spist dåser og fået flået deres mave og hals op, med døden til følge - og det er bare ikke i orden. Jeg begyndte at lægge mærke til det lokale skrald i vejkanten for et par måneder siden, lige da coronatiden startede. Jeg er hundelufter og bemærkede, at strækningen på Holbækvej fra Jyderup og til genbrugspladsen i Tornved er særligt præget af, at der ligger skrald i vejkanterne og inde på de omkringliggende marker. Så jeg gik i gang, og er ude et par gange om ugen, for at samle skrald i et par timer. De sække jeg samler, fotograferer jeg og lægger på Facebook, både for at gøre opmærksom på problemet, men også for at opfordre andre til at gøre det samme, fortæller skraldesamleren, Rikke Skov Rasmussen, da avisen møder hende.

På dagens rute fik hun samlet tre sække skrald på cirka 200 meter.

- Jeg er med i en Facebookgruppe, der hedder skridtogskrald - og jeg har netop underskrevet borgerforslaget om, at der burde være bødeforlæg for at smide skrald i naturen. Det er ikke fordi, jeg vil på barrikaderne med min sag, men jeg synes, at andre burde tænke mere over, hvad de taber og smider i naturen, og på at få en presenning på deres trailer, slutter Rikke Skov Rasmussen, der bor på Tornved Byvej ved Tornved.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk