19. januar 2020
Hovsa Holbæk Erling Frederiksen (tv.) og Lars Dinesen (S)
Hovsa Holbæk Erling Frederiksen (tv.) og Lars Dinesen (S)
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hovsa Holbæk: Manglende svar skaber desperate borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovsa Holbæk: Manglende svar skaber desperate borgere
Opdateret 21. august 2019 kl. 12:27
Holbæk - 21. august 2019 kl. 12:07
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erling Frederiksen, Hovsa Holbæk, stiller spørgsmålstegn ved effekten af privat anden aktør, han oplever ikke, oprydningen virker, og flere får førtidspension. Til gengæld oplever han, at private aktører skaber utryghed hos borgere. Og når de stiller spørgsmål, for de ikke svar, og det skaber desperation.

arrow Læs også: Udvalgsformand: Mistanke om snyd med kurser for ledige er misforståelse

Lars Dinesens forklaring om misforstået systemsprog imponerer heller ikke Erling Frederiksen.

- Når jobcentres system er misvisende, bør udvalgsformanden gå til Christiansborg og få det ændret, Ligesom han bør reagere, når borgere og vi forgæves flere gange søger svar på spørgsmål og aktindsigter fra Bo Hammer (chef for Alle kan bidrag. red), i stedet for, der først sker noget, når medier involveres. Vi har faktisk ikke fået svar endnu, understreger han.

Det kunne have ryddet misforståelser af vejen, men ændrer ikke på Hovsa Holbæks dagsorden. Tåbelige lovkrav til nedslidte og syge skal ændres, fastslår Erling Frederiksen.

- Jeg har som bisidder mødt +Vikar i halvandet år og oplever ikke, der er travlt med at afklare sager. Tværtimod føler jeg, tiden trækkes ud. Får de, som Lars Dinesen siger, betaling for resultater, er det en meget dårlig forretning, siger han til Nordvestnyt onsdag.

Kommunen bør melde klart ud, hvad +Vikar og andre private anden aktør betales for. Hvad får kommunen og borgerne for pengene. Og for borgere skaber det mistillid, når tanken melder sig, om den anden aktør bare skal tjene penge på mig, tilføjer han.

Erling Frederiksen mener ikke, Hovsa Holbæk ved at offentliggøre en jobplan hænger en sagsbehandler ud. Det ænder heller ikke ikke noget, at det er en anden aktør. For borgeren er det den person, der bestemmer indsatser og afgørelser.

Eneste forskel er, at mistanken om svindel med kommunens midler og hemmelige kurser afvises, lyder det.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk