22. oktober 2019
Onsdag aften i Ahlgade er normalt en øde affære, men Rasmus Paludans fremmøde fik trukket nogle mennesker af huse. Foto: Lisbeth A. Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Onsdag aften i Ahlgade er normalt en øde affære, men Rasmus Paludans fremmøde fik trukket nogle mennesker af huse. Foto: Lisbeth A. Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk tog roligt mod Rasmus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk tog roligt mod Rasmus
Opdateret 22. maj 2019 kl. 23:09
Holbæk - 22. maj 2019 kl. 22:54
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opbuddet af politifolk var noget større og menneskemængden noget mindre, men det meste af tiden mindede det mest af alt om aftensalg, da Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs, lagde vejen forbi Torvet i Ahlgade i Holbæk onsdag aften.

Nogle hundrede fremmødte, der talte børn, unge, ældre og personer af både dansk og anden etnisk oprindelse forholdt sig ret roligt, da poltikeren med de ydertliggående synspunkter på flygtninge og indvandring indtog gadebilledet omkring klokken 20.20. Det blev ved enkelte tilråb i begyndelsen og en bil, der gassede op med skarpe smæld midtvejs i seancen.

En muslimsk kvinde fortalte med et smil, at hun var der for at holde øje med sin 17-årige søn. Han havde lige været oppe og sidde på skuldrene af en kammerat, men hoppede straks ned igen, da politiet bad ham om det. Folk stod tæt rundt om politikeren - også ude på selve Ahlgade - i de tre kvarter, han var til stede, og imens var gaden spærret for gennemkørende trafik.

Af de et par hundrede fremmødte var det kun de allernærmeste, der kunne høre, hvad Rasmus Paludan sagde. En af dem, der kom ganske tæt på og stillede spørgsmål, var Nicki Vejbæk fra Holbæk.

- Jeg havde en idé om, at når man mødte ham og stillede ham spørgsmål stille og roligt, på en civiliseret måde, så ville han afholde sig fra sine mest ekstreme udtalelser, fortalte han bagefter.

- Men han svarer ikke på spørgsmålene. Han vandrer bare ned ad sin racistiske sti.

Nicki Vejbæk mener, at flergangskriminelle flygtninge og indvandrere skal udvises, og at muslimsk kultur er svært at forene med kulturen i ikke-muslimske lande.

- Men vejen frem er et multietnisk samfund. Vi har allesammen noget at byde ind med. Problemet med Paludan i mine øjne er, at han skærer alle over en kam, sagde han.

Ved 21-tiden forlod Rasmus Paludan Ahlgade i en stor, sort BMW-firhjulstrækker.

- Vi stemmer på dig, Rasmus, lød det fra et sted i mængden, inden han steg ind i bilen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk