21. september 2019
Da Ateistisk Selskab gennemførte en kampagne med busreklamer, medførte det et stigende antal udmeldelser af folkekirken. Nu er der gang i en kampagne i 30 biografer. Foto: Jørgen Juul
Da Ateistisk Selskab gennemførte en kampagne med busreklamer, medførte det et stigende antal udmeldelser af folkekirken. Nu er der gang i en kampagne i 30 biografer. Foto: Jørgen Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk-provst undrer sig over ateistisk energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk-provst undrer sig over ateistisk energi
Holbæk - 21. marts 2019 kl. 05:58
Af Jørgen Juul
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 30 sjællandske biografer mødes gæsterne i denne tid med reklamer for, at de skal melde sig ud af folkekirken.

Det er Ateistisk Selskab, der står bag reklamerne. Selskabet har tidligere haft det samme budskab som reklamer på busser.

Den energi, Ateistisk Selskab lægger for dagen, undrer Detlef von Holst, provst i Holbæk Provsti.

- De bruger mange kræfter på det. For mig at se, at der tale om destruktiv energi, hvor man bare vil skade folkekirken som institution, siger Detlef von Holst.

Almindeligvis er der omkring 10.000 udmeldelser af folkekirken hvert år. Da Ateistisk Selskab havde sin seneste kampagne, steg tallet til 25.000.

- Jeg forstår ikke kampagnen. Hvem gør folkekirken skade på? Ingen. Folkekirken er til glæde for mange. Også ikke-medlemmer har glæde af den kulturarv, der er en del af kirken. Hvis man kan melde sig ud med et klik på computeren, må vi vel også have lavet det sådan, at man kan melde sig ind med et klik. Det må vi arbejde på, siger Detlef von Holst.

- I Ateistisk Selskab har de ret til at gøre, som de gør. Jeg undrer mig bare over den destruktive energi, siger provsten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk