24. oktober 2021
Billede ønskes fra den store velkomst-ceremoni for nye lærerstuderende på Holbæk Seminarium. Foto: Mik.
Billede ønskes fra den store velkomst-ceremoni for nye lærerstuderende på Holbæk Seminarium. Foto: Mik.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk Seminarium mister sin rektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk Seminarium mister sin rektor

Rektor Peter Schiødt bliver nu fyret, og Holbæk Seminarium skal ikke have en rektor fremover. Det skal nu styres fra Roskilde af en ny uddannelsesdirektør. Borgmester Jørn Sørensen (R), som er tidligere bestyrelsesformand for seminariet, mener, at University College Sjælland er i gang med at nedlægge lærerseminariet.

Opdateret 21. juni 2013 kl. 05:20
Holbæk - 18. maj 2009 kl. 14:10
Af Jacob Høngaard Jensen

Holbæk Seminariums rektor Peter Schiødt må fratræde sin stilling i slutningen af maj, og seminariet får ikke en ny rektor. Holbæk Seminarium skal nemlig styres fra Campus Roskilde af den ny uddannelsesdirektør Kim Petersen.

Det betyder, at man reelt er i gang med at nedlægge læreruddannelsen på Holbæk Seminarium, mener Holbæks borgmester Jørn Sørensen, (R), der er tidligere bestyrelsesformand for Holbæk Seminarium. Han fortæller, at han anser Peter Schiødt for en særdeles kompetent rektor.

- Det viser tilsyneladende, at bestyrelsen i University College Sjælland (UCSJ, red.) ikke har vilje til at beholde Holbæk Seminarium som et lærerseminarium. Alene det at udbygge universitetet med en læreruddannelse i Roskilde er med til at kvæle Holbæk Seminarium. Det viser med al tydelighed, at intentionen er at lukke seminariet. Pædagoguddannelsen er jo allerede lukket for optag, siger borgmesteren.

"Jeg er ked af at forlade Holbæk"

Han fortæller, at det sker samtidig med at kommunerne efterspørger flere pædagoger og lærere, og at det er i meget dårlig overensstemmelse med den udvikling, der foregår specielt i udkantsområderne, som mangler lærere og pædagoger.

Selv er rektor Peter Schiødt ked af at skulle forlade sin stilling som rektor for Holbæk Seminarium. Han får dog en anden stilling i University College Sjælland.

- Det er på grund af en af de organisationsforandringer, der sker i UCSJ. Der sker nogle personale-rokeringer, og vi er blevet enige om, at jeg kommer til Sorø, hvor jeg bliver chefkonsulent i lederafdelingen, hvor jeg skal være med til at udvikle lederuddannelser på UCSJ. Det er sådan, som tingene er faldet på plads. Der kommer ingen ny rektor. Stillingen er ophørt på Holbæk Seminarium, siger Peter Schiødt.

Han fortæller, at der er mange ting, der skal tages stilling til, ved en fusion.

- Jeg er da ked af at skulle forlade Holbæk. Jeg synes, at vi har fået forbedret økonomien, og at der var kommet vind i sejlene. Vi har fået nyindrettet kantinen, og jeg håber da, der kommer flere studerende, siger Peter Schiødt.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk