23. november 2017
Alexander Tovborgs maleri på gavlen i Torvegade er i dag belyst i mørket. Til næste år belyser Holbæk Art samtlige værker i byrummet.
Foto: Jette Bundgaard
Alexander Tovborgs maleri på gavlen i Torvegade er i dag belyst i mørket. Til næste år belyser Holbæk Art samtlige værker i byrummet. Foto: Jette Bundgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk Art med udenlandsk touch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk Art med udenlandsk touch
Opdateret 25. december 2015 kl. 11:43
Holbæk - 22. december 2015 kl. 20:39
Af Marianne Povelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver en aura af både dansk og international kunst, når 10 danske og internationale kunstnere i forbindelse med Holbæk Art 2016 skal tilføje det udendørs museum i Holbæk yderligere ti nye kunstværker. Det er anden gang, at Holbæk Art er på banen med kunsteventen, som blev skudt i gang første gang i august 2014.

arrow Læs også: Nye murmalerier i Holbæk Art

Udover de ti danske og internationale kunstnere, er der flere nyheder på bedding i forbindelse med Holbæk Art 2016, idet en af kunstnerne bliver en billedhugger, der skal skabe en skulptur på en central plads i Holbæk. Herudover bliver samtlige værker belyst, idet en del af Holbæk Arts budget på 2,35 millioner kroner vil gå til at belyse værkerne i det udendørs museum.

- Det er en stor glæde, at vi nu er kommet vores målsætning om at få samtlige værker belyst et stort skridt nærmere. Efter planen vil alle værkerne blive belyst næste år - både dem fra 2014 og alle de nye. Det vil gøre os unikke i Europa, hvor vi vil være det eneste udendørs kunstmuseum, der har lys på værkerne i vinterhalvåret, siger bestyrelsesformand for Holbæk Art, Henrik Møller.

Nyt i 2016 bliver også blandingen af danske og internationale kunstnere, samt den skulptur, som skal være med til at bryde grænserne for, hvordan kunstprojekterne indtager byrummet, fortæller kurator for Holbæk Art 2016, Dina Vester Feilberg, der vil lade det være op til de enkelte kunstnere selv at vælge sted og eventuelt historie.

- Det er vigtigt, at kunstnerne stilles frit til at fortælle deres egen historie. Blandt de udvalgte kunstnere vil der både være nogen, der er vant til at arbejde i stort format og for andre er opgaven ny og anderledes,påpeger kurator Dina Vester Feilberg.

arrow Tre Holbæk Art-gavle på plads
29. juli 2016 kl. 06:53 Opdateret: kl. 22:13
arrow Holbæk Art reducerer 2016
26. april 2016 kl. 15:01 Opdateret: kl. 13:04
arrow Verdensstjerner deltager i Holbæk Art
07. marts 2016 kl. 12:23 Opdateret: kl. 11:16
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk