23. november 2017
I går blev Artbeat Prisen 2015 uddelt ved et arrangement på Teatret ved Sorte Hest i København.
gallery icon

Se billedserie

I går blev Artbeat Prisen 2015 uddelt ved et arrangement på Teatret ved Sorte Hest i København.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk Art fik æren uden pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk Art fik æren uden pris
Holbæk - 13. marts 2015 kl. 07:46
Af Marianne Povelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Art måtte nøjes med æren, da kulturminister Marianne Jelved i går uddelte årets Artbeat Pris 2015 på Teatret ved Sorte Hest i København.

Holbæk Art var nomineret til hovedprisen sammen med fire andre kulturelle sværvægtere, Wilhelm Hansen Fonden, Mungo Park Kolding, Moesgaard Museum samt Kunsten, Museum of Modern Art Aalborg, og det blev sidstnævnte, der løb med vinderprisen og 25.000 kroner.

- Kunsten og kulturen gør noget ved os, så vi bliver mere menneske, når vi møder den, og er den god, kan vi ikke slippe den. Men formidling af kunst kræver også nytænkning og nye veje, og den har de fem nominerede alle gået, sagde kulturministeren og fortsatte henvendt til prisvinderen, Kunsten:

- I får prisen, fordi I har flyttet samlingen ud af museet og ud i gaderummet. Og ved at tage kunsten ud af de vante rammer, har I givet borgerne en helt ny oplevelse.

Udover Artbeat Prisen uddeltes to øvrige priser, særprisen til gruppen Skammekrogen samt talentprisen til Thomas Dambo, mens skuespiller og instruktør Jonathan Spang bandt det hele sammen imellem optræden med Peter Bastian på sugerør, Wangel på guitar samt tomands bandet First Hate på keyboard, samples og vokal.

Mogens Christiansen og billedkunstner og kurator John Kørner deltog fra Fonden Holbæk Art og havde naturligvis håbet at vinde, men ikke forventet, sagde de begge, og som de konkluderede, så var det at være nomineret jo flot i sig selv.

Læs mere om arrangementet i Teatret ved Sorte Hest i Nordvestnyt i dag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk