9. juli 2020
I skoleåret 2017/2018 havde folkeskoleeleverne i Holbæk Kommune samlet set en fraværsprocent på 6,6. Det er det højeste tal i over fem år. Foto: Peter Andersen
I skoleåret 2017/2018 havde folkeskoleeleverne i Holbæk Kommune samlet set en fraværsprocent på 6,6. Det er det højeste tal i over fem år. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højt fravær i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højt fravær i folkeskolen
Holbæk - 31. december 2018 kl. 09:13
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er langt fra usædvanligt, at folkeskoleeleverne i Holbæk Kommune må undvære deres sidemakker i undervisningen.

I skoleåret 2017/2018 havde folkeskoleeleverne samlet set en fraværsprocent på 6,6. Det er det højeste tal i over fem år. Det viser en opgørelse på uddannelsesstatistik.dk, som Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling står bag.

Susanne Utoft (LL), der er formand for udvalget for børn og skole i Holbæk Kommune, finder tallene bekymrende.

- Det er et samfundsproblem, at børn og unge i dag føler sig presset. Det gør sig også i gældende i Holbæk Kommune. Samtidig kan man sige, at lokalt har eleverne også været igennem meget med en reform, omstruktureringer og besparelser, og det kan være årsagerne til, at vi ligger højt. Og tallene er bekymrende, siger Susanne Utoft.

Fraværsprocenten har været støt stigende i Holbæk Kommunes folkeskoler de seneste år. Samme tendens gør sig gældende på landsplan.

I Holbæk Kommune er det dog lykkedes at nedbringe det ulovlige fravær blandt eleverne, men til gengæld er det lovlige fravær og sygefraværet steget.

- Sygefravær blandt eleverne er sværere at styre. Men generelt er vi meget optaget af sygefravær, som kommer af dårlig trivsel. Derfor har vi som udvalg også stort fokus på trivsel blandt eleverne, fortæller Susanne Utoft og fortsætter:

- Trivslen på skolerne i Holbæk Kommune er generelt ikke dårlig, men der er stor forskel skoleafdelingerne imellem. Dette følger udvalget tæt og sætter fokus både på de afdelinger, som klarer sig godt - for dem skal vi lære af - og på dem, som klarer sig dårligt. Her skal vi se forbedringer, siger udvalgsformanden.

Folkeskolerne selv har haft stort fokus på at nedbringe det ulovlige fravær. Blandt andet bliver der sendt sms'er til forældrene ved ulovligt fravær, oplyser Susanne Utoft.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk