19. oktober 2019
Udsigten fra Værftscafeen i Holbæk ændres der ikke ved, men måske er cafeen sammen med galeasen Hjalm fra 1. august ikke længere et praktisk uddannelsestilbud for unge under 25 år.  Foto: Mie Neel
Udsigten fra Værftscafeen i Holbæk ændres der ikke ved, men måske er cafeen sammen med galeasen Hjalm fra 1. august ikke længere et praktisk uddannelsestilbud for unge under 25 år. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemløse flagskibe på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemløse flagskibe på havnen
Holbæk - 19. marts 2019 kl. 12:59
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Galeasen Hjalm og Værftscafeen er lige nu sammen med Grejbanken og Naturskolen i fare for at blive hjemløse efter 1. august.

Spørgsmålet er, om de fire aktiviteter bliver en del af et nyt uddannelsestilbud til unge under 25 år, om kommunen hjemtager, eller det er slut som praktisk uddannelses-mulighed.

I dag drives de fire aktiviteter af NV-Pro Campus, men det stopper, når blandt andet produktionsskoler nedlægges og erstattes af et samlet tilbud den Forberedende Grunduddannelse (FGU).

FGU Nordvestsjællands bestyrelse har ind til videre fravalgt produktionsskolernes sideaktiviteter som Hjalm og Værftet og koncentrere sig om kerneopgaven med tilbud om ni almene fag og 12 faglige temaer/værkstedsfag som porten til gymnasier og erhvervsuddannelser.

- Bestyrelsen har til start fokus på kerneopgaven, og at vi skal overholde rammen. Derfor er sideaktiviteter valgt fra. Om de vælges til, afhænger blandt andet af økonomien. Det afklares måske på det kommende bestyrelsesmøde 27. marts, siger Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S) til Nordvestnyt tirsdag.

Han er forrmand for bestyrelsen for FGU Nordvestsjælland, som dækker Holbæk, Kalundborg og Odsherred.

Fra Holbæk er formand for Projektudvalget for unge og uddannelse Steen Klink (DF) medlem af FGU's bestyrelse. Han understreger, at kommunen gerne ser, Værftscafeen og Hjalm bliver et af FGU Nordvestsjællands tilbud om praktisk undervisning.

Hvis det ikke lykkes, er hans bud, at kommunen hjemtager for derefter at udbyde driften.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk