22. juni 2021
Kongsdal Gods? historie går mere end 800 år tilbage, og har bået været besiddet af biskop Absalon, flere konger og den dømte kongemorder Marsk Stig. Godset blev sat til salg i november sidste år og er endnu ikke solgt.
gallery icon

Se billedserie

Kongsdal Gods? historie går mere end 800 år tilbage, og har bået været besiddet af biskop Absalon, flere konger og den dømte kongemorder Marsk Stig. Godset blev sat til salg i november sidste år og er endnu ikke solgt.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk Gods er stadig til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk Gods er stadig til salg
Holbæk - 19. maj 2021 kl. 00:29
Af Morten D. Christensen

Hvis du går med drømmen om at blive godsejer og næste led i en århundreder lang kæde af både mere og mindre kendte historiske personligheder med tilknytning til Kongsdal Gods, så er muligheden der stadig.

arrow Læs også: Gods har huset konger og en kongemorder: Historien lever videre med ny ejer

Det skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Siden november har det historiske gods mellem Undløse og Mørkøv været sat til salg efter, at den nuværende ejer, Hans Iakob Estrup, og hans hustru Suzanne Estrup, besluttede at afhænde Kongsdal Gods. Ægteparret er syvende generation af familien Estrup.

Hans Iakob Estrup fortalte i slutningen af november til Nordvestnyt, at parrets tre voksne børn ikke ønsker at drive Kongsdal Gods videre, og at familien er enige om, at det nu er tid til at afhænde godset, der har været i familiens eje siden 1835 - altså godt 185 år.

- Der kører en proces

Her et halvt år senere er Kongsdal Gods fortsat til salg, oplyser Peter Djurup, kommunikationsrådgiver for familien Estrup, til Nordvestnyt.

Der har været og er fortsat interesse for godset med de 800 hektar landbrugsjord, skovdrift, jagtrettigheder, udlejning af boliger samt erhvervslejemål i de tilhørende bygninger, lyder meldingen.

- Der kører en proces, men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige så meget mere, forklarer Peter Djurup.

Meget mere end mursten

Der er ikke sat et offentligt prisskilt på Kongsdal, men Hans Iakob Estrup betonede tilbage i november, at det er mere end bare mursten, der er til salg.

-Det er en virksomhed, vi sælger. At der så også er nogle historiske bygninger, gør bare, at herligheden er endnu mere fantastisk, sagde han i interviewet med avisen og tilføjede:

- Jeg kan ikke sætte en pris på, men der er mange herligheder, og Kongsdal er lidt et klenodie i Danmark. Og det ligger tæt på København, så interessen er ret stor, lød det i november fra godsejer Hans Iakob Estrup.

arrow Efter 185 år i familiens eje: Historisk gods er sat til salg
23. november 2020 kl. 12:37 Opdateret: kl. 14:50
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk