25. januar 2021
Den mobile testenhed stillede onsdag i sidste uge op ved fælleshuset i Vangkvarteret. Omkring 500 borgere blev testet her og i Bjergmarken.
Den mobile testenhed stillede onsdag i sidste uge op ved fælleshuset i Vangkvarteret. Omkring 500 borgere blev testet her og i Bjergmarken.
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her går det fremad: Smittetal halveret på 10 dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her går det fremad: Smittetal halveret på 10 dage
Holbæk - 25. november 2020 kl. 11:10
Af Agner Ahm

Afstand, håndsprit og mundbind virker. Også i de boligområder i Holbæk by, hvor der bor mange mennesker.

Det er den mest nærliggende konklusion, efter at Region Sjælland onsdag i sidste uge rykkede ind i Bjergmarken og Vangkvarteret med den mobile test-enhed. De var i området en enkelt dag.

Region Sjælland oplyser til Nordvestnyt, at man nåede at teste omkring 500 personer i de to boligområder, som netop var valgt ud, fordi de er tæt befolkede.

Områderne kan dermed minde lidt om Københavns vestegn, hvor flere kommuner i disse uger slås med høje coronatal.

Men meget tyder på, at coronasituationen i Holbæk er en ganske anden end på vestegnen. De 500, som blev testet i sidste uge, har i hvert fald ikke sat sig kedelige spor i de smittetal, som Statens Seruminstitut offentliggør hver eftermid- dag.

Præcis hvor mange smittede, der var blandt de 500 testede, vides ikke. Der findes kun tal for hele Holbæk Kommune. Men de er til gengæld faldet dag for dag siden den ekstra testindsats i sidste uge.

I går, tirsdag, noterede seruminstituttet Holbæk Kommune for 77 corona- smittede pr. 100.000 borgere. Onsdag i sidste uge var tallet 138.

Tre dage før - søndag den 15. - toppede den seneste smittekurve med 171 smittede.

Over den seneste halvanden uge er smittetallet i Holbæk Kommune altså faldet dramatisk. Og faldet blev ikke ændret af en ekstra test-indsats i de to store boligområder.

Hos Holbæk Kommune koordinerer Ole Lollike, chef for organisationsservice, en stor del af kommunens corona-indsats. Han konstaterer, at det er svært for kommunen at finde præcise forklaringer på, hvorfor der dukker coronatilfælde op det ene eller det andet sted i kommunen.

- Men nu kan vi i hvert fald se, at smittetallene går ned, og det er da utrolig positivt, siger han.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk