20. januar 2021
Det er ikke graffiti, »Al data til folket« er et af 27 kunstværker i Holbæk Arts udendørs galleri udført af kunstnerne i Superflex. Læsere af Sjællandske Mediers dagblade tog torsdag på en tour de kunst for at se og høre om værkerne og Holbæk Art.
gallery icon

Se billedserie

Det er ikke graffiti, »Al data til folket« er et af 27 kunstværker i Holbæk Arts udendørs galleri udført af kunstnerne i Superflex. Læsere af Sjællandske Mediers dagblade tog torsdag på en tour de kunst for at se og høre om værkerne og Holbæk Art.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Heldige borgere har et open air galleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heldige borgere har et open air galleri
Holbæk - 27. september 2019 kl. 11:00
Af Margit Pedersen

Tænk at være så heldig at kunne gå og cykle forbi kunstværker af kendte kunstnere hver dag, lød det, da knap 30 læsere af Sjællandske Mediers dagblade tog på kunsttur til Holbæks open air galleri med 27 vægmalerier.

arrow Læs også: Søren Huss-forestilling rammer Sjælland

Torsdag fik de på et par kilometer eksempler på værker i Holbæk Art med samtidskunst i det offentlige rum. Kunstnerne har fået - delvist - frie hænder, og det er der kommet meget forskellig kunst ud af, viste turen, hvor kunstguide Rikke Volf fortalte om værker, kunstnere og anekdoter.

- Det er spændende og overraskende at se så forskellige kunstværker på de mange vægge. Det er også interessant at se, hvordan nye og gamle bygninger spiller sammen i bymidten, lød det fra Inge Lise Høgh, Slangerup.

Hun og et par veninder deltog for første gang i et læsertilbud for at få en fælles oplevelse.

Deltagerne kom fra hele læserkredsen. Et par kom fra deres sommerhus i Kyndeløse, men har bopæl i Sverige. Læsertilbuddet var en lejlighed til at se på kunst og kigge Holbæk ud, for de overvejer at flytte til egnen.

Det overraskede nogle, at ideen er født i Holbæk Østre Rotary Klub, som rejste de første 2,2 millioner kroner ved hjælp af donationer fra virksomheder, institutioner og fonde, hvor mange kom fra lokalområdet.

På turen var der eksempler på de første malerier fra 2014 som Holbæk Arts første kurator John Kørner, Superflex' orange budskab »Al data til folket«, og Husk Mit Navns flyvende, boglæsende pige på bibliotekets gavl.

Erik Hagens rebusmaleri »Hvad er vigtigst« gav anledning til en af mange anekdoter. Beboerne er i dag glade for deres vægmaleri, men sagde først nej tak, for man kunne se kvindens kønsbehåring. Erik Hagens indgik et kompromis, og nu dækker flyvende balloner behåringen.

Ursula Reuter Christiansens maleri Svanetræf og Astrid Svangrens muslingemaleri var eksempler på værker med baggrund i Holbæks beliggenhed ved fjorden. Begge værker kom til i 2018.

arrow 17 fede oplevelser i weekenden
27. september 2019 kl. 05:45 Opdateret: kl. 16:30
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk