25. september 2020
I hele juli kan gående og cyklister sejle gratis med færgen mellem Orø og Holbæk.
I hele juli kan gående og cyklister sejle gratis med færgen mellem Orø og Holbæk.
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hektisk start på gratis færgetur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hektisk start på gratis færgetur
Holbæk - 30. juni 2020 kl. 11:01
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På færgefarten Orø-Holbæk er man fra i morgen, onsdag, parat til at tage imod gående og cyklister, som kommer gratis med i resten af juli. Selv om det har været med meget kort varsel, har den kommunalt ejede færgefart valgt at deltage i ordningen. Den er en del af den sommerpakke, som regeringen og et stort flertal i Folketinget har aftalt.

arrow Læs også: Færge måtte igen efterlade passagerer på kajen: Ekstra afgange fra næste uge

Overfartsleder på færgefarten Orø-Holbæk, Lars W. Hansen, er desuden formand for Småøernes Færgeselskab, der omfatter 32 ruter. Han kunne godt have ønsket sig, at der havde været lidt bedre tid for færgeselskaberne til at forberede sig på ordningen, og at branchen var taget med på råd.

- Det er kommet med otte dages varsel, og direktivet fik vi får få dage siden. Og den endelige godkendelse kom i nat. Det har været stressende og hektisk. Så selv om det er en rose, har den torne, siger Lars W. Hansen.

Han peger også på, at mange campingpladser og sommerhuse har været lejet ud i flere uger, så nogle gæster på øerne risikerer at komme til at møde et »udsolgt«-skilt.

- Spred turene ud over dagen

Trods kritikken har færgefarten Orø-Holbæk altså valgt at være med.

- Vi er selvfølgelig med, og nu tager vi de positive briller på og kigger fremad. Men lad nu være at komme klokken 11.30 allesammen - Orø er også fin om formiddagen og eftermiddagen. Spred det ud over dagen, så vi kan få alle med, siger Lars W. Hansen.

Der er plads til 98 passagerer på færgen. Der har også været kritik af, at hvis der er passagerer i bilerne, så vil de stige ud for at gå om bord og dermed komme gratis med.

- Jeg håber, at folk vil lade være med at snyde - men jeg kan godt have mine bange anelser. Men sørg nu for, at alle kan få glæde af ordningen, opfordrer Lars W. Hansen.

Kompensation udbetales 30. august

Færgeselskaberne har over for Trafikstyrelsen skullet estimere, hvor mange flere passagerer de forventer i forhold til juli sidste år. De vil så få kompensation for de ekstra passagerer.

- Jeg har estimeret et plus på 20 procent. Men hvad nu hvis der bliver rigtig godt vejr, og det bliver en bragende succes, og nogle færgeselskaber får mange flere passagerer, end de har estimeret, får de så de penge? spørger Lars W. Hansen.

Formanden for Småøernes Færgeselskab kan også se en fare for, at nogle privatejede færgeselskaber kan få likviditetsproblemer, fordi de først får kompensationsbeløbet udbetalt den 30. august.

Fjordcruises er aflyst

Lars W. Hansen ser også lidt af et paradoks i, at der nu arbejdes på et få flere til at tage færgerne.

- På grund af coronaen har vi aflyst sommerens fjordcruices, men nu kommer der alligevel flere passagerer med. Men selvfølgelig er vi med, siger Lars W. Hansen.

Østre Færge, som er trækfærgen mellem Orø og Hammer Bakke på Hornsherred-­siden er ikke med i ordningen, formentlig fordi den næsten udelukkende sejler med biler.

En anden del af sommerpakken er, at der i august og september er billigere billetter, også for biler. Her er betingelserne endnu ikke offentliggjort.

arrow Færge måtte efterlade passagerer: Orøboere ønsker løsning
03. juli 2020 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:57
arrow Færge nåede med i sidste øjeblik
01. juli 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:00
arrow FAKTA: Her kan du sejle gratis med færge
01. juli 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk