23. september 2020
Bilisterne på Roskildevej mellem Holbæk og Vipperød skal vænne sig til, at strækningen ved krydset Omfartsvejen- Eriksholmvej har fået ny fartgrænse.
gallery icon

Se billedserie

Bilisterne på Roskildevej mellem Holbæk og Vipperød skal vænne sig til, at strækningen ved krydset Omfartsvejen- Eriksholmvej har fået ny fartgrænse.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har du set skiltene? Nu skal farten ned i uheldsramt vejkryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du set skiltene? Nu skal farten ned i uheldsramt vejkryds
Holbæk - 16. september 2020 kl. 12:48
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med 12 uheld i perioden 2014-18 er det store vejkryds, hvor Roskildevej, Omfartsvejen og Eriksholmvej mødes mellem Holbæk og Vipperød, en af de mørkeste pletter på kommunes veje.

arrow Læs også: Vej får to nye højresvingsbaner

Det blev slået fast i den trafiksikkerhedsplan for 2020-25, som Holbæk Kommunalbestyrelse vedtog sidste år - og som politikerne også har kastet otte millioner kroner efter for at forbedre trafiksikkerheden udvalgte steder.

I disse uger er arbejdet med at højne trafiksikkerheden i krydset Roskildevej-Omfartsvejen-Eriksholmvej så i fuld gang.

Det begyndte i sidste uge, og selv om arbejdet endnu ikke er færdigt, har bilisterne på Roskildevej allerede i en uges tid skullet sænke hastigheden fra de hidtil tilladte 80 km/t til fremover 60 km/t..

Det gælder på en strækning både før og efter krydset - og i begge retninger mod såvel Vipperød som Holbæk.

Yakup Genc, projektleder i Holbæk Kommunes Trafik og Infrastruktur, kan ikke med sikkerhed sige, hvornår arbejdet er færdigudført, men han håber, at det sker i løbet af denne uge.

- Der mangler at blive malet nogle pile og spærreflader på asfalten, før det er helt færdigt, lød projektlederens melding tirsdag eftermiddag.

Svingbaner og helleanlæg

Afstribningen skal laves i forbindelse med, at Roskildevej, der hidtil har haft to baner i hver retning, nu udstyres med svingbaner for bilister, der skal til højre ad henholdsvis Omfartsvejen og Eriksholmvej. Svingbanen til Eriksholmvej bliver samtidig busbane for busserne mod Holbæk.

På hver sin side af krydset forsætter svingbanen som en slags tilkørselsbane, der skal gøre det lettere og mere sikkert for bilister fra både Omfartsvejen og Eriksholmvej at komme ud på og flette sammen med trafikken på Roskildevej.

Den ligeud kørende trafik på Roskildevej kommer dermed ind i ét spor i begge retninger, og samtidig er der lavet helleanlæg for at hjælpe cyklister mere sikkert gennem krydset.

Arbejdet er budgetteret til at koste 400.000 kroner.

arrow Penge til mere sikker trafik
17. februar 2020 kl. 11:59 Opdateret: kl. 08:39
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk