12. april 2021
F-16 kampfly og flere helikoptere flyver i øjeblikket rundt over Nordvestsjælland. Billedet er taget i en anden sammenhæng.
F-16 kampfly og flere helikoptere flyver i øjeblikket rundt over Nordvestsjælland. Billedet er taget i en anden sammenhæng.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har du også undret dig: Derfor kan du høre kampfly og helikoptere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du også undret dig: Derfor kan du høre kampfly og helikoptere
Holbæk - 08. april 2021 kl. 10:46
Af Morten D. Christensen

De seneste dage har noget været anderledes i luftrummet over Nordvestsjælland.

Samtidig har en del mennesker nok - og måske særligt i Odsherred - bemærket, at der har været usædvanligt mange og vedvarende lyde fra fly og helikoptere i området. Også i Holbæk har man kunne høre lydene.

Og der er sådan set en meget god forklaring på aktiviteten i himmelrummet.

Odsherred danner i denne uge nemlig rammen om en større militærøvelse, der går under navnet »SOEX«. Her deltager blandt andet F-16 kampfly samt helikoptere - både en stor Seahawk og de lidt mindre Fennec-helikoptere

Det oplyser Forsvarskommandoens pressevagt til dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Ifølge Forsvaret kan man forvente, at der vil være flyvninger til sent torsdag og igen fredag, indtil øvelsen afsluttes ved middagstid.

- Vi beklager de forstyrrelser, det måtte give for folk i Odsherred og det berørte område. Men det er nogle gange nødvendigt at tilsidesætte roen for at skabe så realistiske scenarier som muligt for vores soldater, siger pressevagt Lars Skjoldan.

SOEX-øvelsen retter sig dels mod at træne indsættelse og opsamling af soldater med helikopter i et bestemt område. Og dels mod at tropper på landjorden kan tilkalde luftstøtte og udpege bestemte mål for fly i luften, oplyser Forsvarskommandoen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk