29. januar 2020
Tag toget, lyder mange opfordringer. Men i tre måender har det ikke været muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at komme op til spor 2 0g 3 på Holbæk Station. De skal vente på en liftbus, og det skal de i yderlige tre uger, selv om Banedanmark  på et skilt lover, at elevatoren er i drift i uge 32. Foto: Palle Mogensen
Tag toget, lyder mange opfordringer. Men i tre måender har det ikke været muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at komme op til spor 2 0g 3 på Holbæk Station. De skal vente på en liftbus, og det skal de i yderlige tre uger, selv om Banedanmark på et skilt lover, at elevatoren er i drift i uge 32. Foto: Palle Mogensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicappede henvist til at vente på liftbus til perroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicappede henvist til at vente på liftbus til perroner
Holbæk - 14. august 2019 kl. 13:06
Af Christina Quist og Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ude af drift, men klar i uge 32. Det er den besked, kørestolsbrugere, gangbesværede og folk med barnevogne i tre måneder har mødt, når de ville tage elevatoren op til spor 2 og 3 på Holbæk Station.

Vi er nu i uge 33, elevatoren er stadig i udu, og det vil den være tre uger endnu, lyder det fra Banedanmark.

Elevatoren fra gadeplan blev udsat for massivt hærværk i maj. Mange af de dele, som skal bruges til at reparere elevatoren, skal speciallaves, og delene er ikke blevet leveret hen over sommeren.

Derfor er elevatoren stadig ude af drift, og Banedanmark beklager over for passagererne og understreger, at man selvfølgelig er interesseret i at få lavet elevatoren hurtigst muligt.

Uden elevator er blandt andet kørestolsbrugere og gangbesværede afskåret fra at tage toget fra spor 2 og 3. I stedet er folk med et handicap og gangbesværede henvist til en liftbus. Men man skal være tålmodig.

Ved elevatoren hænger en seddel med et telefonnummer, hvor man kommer i kontakt med den nærmeste station via DSB's Handicapservice. Der står dog også på sedlen, at man må forvente ventetid, indtil en liftbus er fremme.

Da elevatoren i 2013 blev renoveret, var løsningen at lade alle tog køre til og fra spor 1, hvor elevatoren til perronen dur.

Den løsning er ifølge Banedanmark ikke mulig med den gældende køreplan, hvor der flere gange er tre tog samtidig på stationen.

Nordvestnyt har prøvet at få en medarbejder i Banedanmark med ansvar for området til at svare på, hvorfor det tager over tre måneder at få repareret en elevator og finde et andet alternativ end en liftbus.

Men det har ikke været muligt at få nogen fra Banedanmark til at udtale sig direkte til citat.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk