21. juni 2021
Ukendte gerningsmænd har ødelagt indhegningen til den del af Holbæk Fælled, der fra på søndag skal have udsat køer i forbindelse med et naturplejeprojekt.
Ukendte gerningsmænd har ødelagt indhegningen til den del af Holbæk Fælled, der fra på søndag skal have udsat køer i forbindelse med et naturplejeprojekt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hærværk mod naturplejeprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hærværk mod naturplejeprojekt
Holbæk - 29. april 2021 kl. 20:19
Af Allan Rasmussen

Formand og næstformand for klima- og miljøudvalget i Holbæk Kommune, henholdsvis John Harpøth (DF) og Karen Thestrup Clausen (EL), skriver torsdag aften i en pressemeddelelse, at kommunen har anmeldt hærværk på Holbæk Fælled til politiet.

arrow Læs også: Debat: Holbæk Fælleds natur bliver rigere

De skriver, at et trist syn har mødt et par af Holbæk Kommunes naturmedarbejdere på Holbæk Fælled. Indhegning til køer, som Fælledens Græsningslaug skal udsætte på søndag, har været udsat for hærværk.

Anmeldelsen går på, at en låge og skilte er savet over, en del af hegnet er flere steder blevet snoet rundt, og flere tråde i et led er blevet hægtet af. Det betyder samlet set, at der er »huller« i indhegningen.

- Vi ser på det her med meget strenge øjne, og det er også derfor, at vi indgiver en politianmeldelse. På søndag bliver de første køer udsat på Fælleden. I den sammenhæng er hærværket særligt alvorligt, da det selvsagt ikke går at udsætte køerne, hvis hegnet ikke er »tæt«. Det er trist, at det skal komme dertil, at en enkelt eller få personer skal ødelægge det for andre, fortæller John Harpøth.

Køer led i et større naturplejeprojekt

Køerne, der efter planen udsættes på søndag, er et led i et større naturpleje- og genopretningsprojekt på Holbæk Fælled, hvor de bl.a. skal være til at fremme biodiversiteten.

- Naturplejen sker som led i genopretning og udvikling af hele det naturskønne område, som Fælleden er. I de kommende år skal det være med til at styrke naturen og biodiversiteten, og samtidig åbne op for nye muligheder for friluftsliv, kultur, motion og idræt. Så det er utrolig trist, at nogen forsøger at sabotere de forskellige tiltag, som er igangsat på Fælleden, fortæller Karen Thestrup Clausen i pressemeddelelsen.

arrow Debat: Hvorfor skal Fælleden renses for liv?
09. marts 2021 kl. 15:54 Opdateret: kl. 10:02
arrow Billedserie: Der ryddes op på Fælleden - borgere er i chok
25. februar 2021 kl. 14:02 Opdateret: kl. 21:18
arrow Plan for Fælleden præsenteres på online-møde
16. februar 2021 kl. 15:57 Opdateret: kl. 12:20
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk