24. september 2021
Borgerforeningen har endnu ikke opgivet håbet om at kunne afvikle Mørkøv Kræmmermarked den sidste weekend i september.
Borgerforeningen har endnu ikke opgivet håbet om at kunne afvikle Mørkøv Kræmmermarked den sidste weekend i september.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håb om stort kræmmermarked lever stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håb om stort kræmmermarked lever stadig
Holbæk - 07. maj 2021 kl. 18:02
Af Kaj Ove Jensen

En række festivaler og andre store begivenheder er blevet aflyst, efter at genåbningsplanen for de kommende måneder faldt på plads natten til tirsdag.

Det skridt har Mørkøv Handels-, Håndværker- & Borgerforening (MHHB), i daglig tale Borgerforeninen, endnu ikke taget. Med en placering af det traditionsrige Mørkøv Kræmmermarked den sidste weekend i september lever håbet stadig om, at arrangementet kan gennemføres.

- Det ser selvfølgelig lidt sort ud med de udmeldinger, der er kommet. Men vi håber stadig på, at vi kan få lov at holde markedet, siger Poul Erik Frandsen, der er formand for MHHB.

Ifølge de seneste meldinger om genåbningen af aktiviteterne vil anden fase løbe fra 1. august. Her bliver det tilladt med op til 5000 deltagere, der skal opdeles i sektioner med 500 i hver.

Ifølge partiernes aftale kan loftet for det samlede antal deltagere til arrangementerne hæves til 10.000 deltagere, når det »vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt«.

Det samlede besøgstal ved de tre åbningsdage ved Mørkøv Kræmmermarked er vurderet til at ligge omkring 100.000 mennesker. Selv om der ikke er så mange på én gang, kan det formentlig blive svært at gennemføre kræmmermarkedet, hvis restriktionerne i forbindelse med Covid-19 ikke helt ophæves.

Sankthans og koncert

Den første udgave af kræmmermarkedet blev holdt i 1980. Derfor skulle 40-års jubilæet have været markeret sidste år. Men i juni erkendte Borgerforeningen, at kræmmermarkedet måtte aflyses.

Derefter var håbet, at jubilæet i stedet kunne markeres med et års forsinkelse. Og håbet lever altså stadig, selv om der ikke kan siges noget med sikkerhed.

Borgerforeningen holder i øvrigt virtuel generalforsamling fredag aften den 14. maj. Inden for nogle dage derefter samles bestyrelsen, hvor mulighederne for kræmmermarkedet diskuteres.

Poul Erik Frandsen kan dog oplyse, at der nok skal blive andre begivenheder i år.

- Vi arbejder på noget alternativt, måske nogle bagagerumsmarkeder på søndage eller en koncert med to gange 500 gæster. Vi forventer også, at der bliver sankthansfest i år og noget byfestagtigt en anden dato, fortæller Poul Erik Frandsen.

Onsdag den 11. august holder Dansk Køreselskab indvielse af området på Rævebjerg, hvor materielhallen stod færdig i februar. Der er også landsstævne fra 11. til 15. august. Det er udskudt fra 28.april-2.maj.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk