20. november 2018
I næsten et år har den stærkt medtagne bygning på Jernbanevej 3 været næsten skjult af plader, men måske er der udsigt til, at der snart sker noget, da Holbæk Kommune har fået en henvendelse om en ny nedrivningstilladelse.
gallery icon

Se billedserie

I næsten et år har den stærkt medtagne bygning på Jernbanevej 3 været næsten skjult af plader, men måske er der udsigt til, at der snart sker noget, da Holbæk Kommune har fået en henvendelse om en ny nedrivningstilladelse.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håb om at ruin forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håb om at ruin forsvinder
Holbæk - 21. januar 2018 kl. 14:12
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et lille års tid er det kun lidt af bygningen på Jernbanevej 3 i Holbæk, der har været synlig.

Oven over de store plader, der dækker det meste af bygningen, vokser store plamager af mos ud af tagrenden, og vinduerne i den ene kvist er smadrede. På den ene halvdel af taget er tagstenene væk og erstattet af plastic.

Mere end fire år efter, at en brand beskadigede ejendommen, er der muligvis udsigt til, at der sker noget, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Hos Holbæk Kommune oplyses det, at der både i sidste uge og i denne har været telefoniske henvendelser fra ejeren af bygningen om en nedrivningstilladelse.

Der blev i februar 2015 givet en nedrivningstilladelse, men den er udløbet, da den ikke blev udnyttet efter ét år.

- Vi skal have en formel, skriftlig ansøgning, før vi kan behandle en ny nedrivningstilladelse. Jeg forventer, at han kan få en nedrivningstilladelse, da han tidligere har fået en, siger Morten Marcher, der er afdelingsleder i Holbæk Kommunes Byg, Vej og Trafik.

I april 2017 kom der også en ansøgning om en byggetilladelse til en ny bygning på stedet.

- Den har vi principielt godkendt, men der mangler dokumentation for, at der foreligger et tilbud om en byggeskadeforsikring i byggeperioden. Den har vi ikke fået, og derfor har vi ikke kunnet give en endelig byggetilladelse, forklarer Morten Marcher.

Den tidligere ansøgning om byggetilladelse gjaldt boliger på adressen.

Ejendommen på Jernbanevej 3 ejes af Nygade 17 ApS. Et kig i Det Centrale Virksomhedsregister under Erhvervsstyrelsen viser, at anpartsselskabet er under tvangsopløsning, fordi der ikke rettidigt er indleveret regnskab for det seneste regnskabsår.

Men direktør i selskabet, Janny Larsen forklarer, at regnskabet nu bliver indleveret til Erhvervsstyrelsen, så selskabet kan fortsætte.

- Det var en misforståelse, at det ikke blev indleveret før. Og det er ikke, fordi der mangler penge, siger Janny Larsen.

Angående de planer, der tilsyneladende er om nedrivning og nybyggeri på Jernbanevej 3, lyder det fra Janny Larsen:

- Jeg kan kun sige, at jeg vender tilbage i næste uge.

Der var brand i ejendommen i oktober 2013. I slutningen af 2014 blev der søgt om tilladelse til at nedrive bygningen, der er registreret som bevaringsværdig (middel).

Da der ikke kom afgørende indvendinger, blev nedrivningstilladelsen givet i februar 2015, men den udløb altså ét år senere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk