20. november 2018
På billedet kan det ses, hvordan de valnødde-store sten fra gydebankerne er blevet lagt på bredden.Privatfoto: Rune Hylby
På billedet kan det ses, hvordan de valnødde-store sten fra gydebankerne er blevet lagt på bredden.Privatfoto: Rune Hylby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gydebanker i å ødelagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gydebanker i å ødelagt
Holbæk - 17. januar 2018 kl. 21:18
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tuse Å's Ørredsammenslutning, TØS, har anmeldt en række opgravninger af gydebanker i Kobbel Å ved Mørkøv til Holbæk Kommune.

- Der er blevet gravet i mindst fire af dem, og sten og grus er efterfølgende blevet lagt op på brinken, fortæller Rune Hylby, formand for TØS.

Opgravningen kan på sigt få betydning for bestanden af ørredder i åen, da der i øjeblikket ligger masser af ørredæg i Kobbel Ås gydebanker.

Rune Hylby fortæller således, at der ikke er tale om de store mængder gydegrus, der er blevet fjernet. Men at det alligevel kan få store konsekvenser.

- Problemet er, at det er sket på det værst tænkelige tidspunkt på året, hvor ørrederne har lagt deres æg i gydebankerne. De ligger nede i gydegruset, som består af valdnøddestore sten. Så det er ikke alene de æg, der er havnet på bredden, der er gået tabt, men også de mange, der er blevet trådt på i forbindelse med opgravningen, fortæller han.

Holbæk Kommune vil nu tage kontakt til lodsejerne på strækningen for at høre, om nogen af dem skulle kende til opgravningen.

- Det kan jo godt være, at de ved, hvem der har gjort det. Men det kan måske blive svært at finde frem til de skyldige. For opgravningerne er foretaget i nærheden af en trampesti, så i princippet kan det være hvem som helst, der har gjort det, fortæller Birgitte Wendelboe fra Virksomhed og Miljø i Holbæk Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk