17. oktober 2021
Politiet har ingen kommentarer til et grundlovsforhør i Holbæk mandag aften, som kan have handlet om terrorisme. Politiet vil heller ikke kommentere på en eventuel sammenhæng med weekendens omfattende politiaktioner i Holbæk. Foto: Presse-fotos.dk.
gallery icon

Se billedserie

Politiet har ingen kommentarer til et grundlovsforhør i Holbæk mandag aften, som kan have handlet om terrorisme. Politiet vil heller ikke kommentere på en eventuel sammenhæng med weekendens omfattende politiaktioner i Holbæk. Foto: Presse-fotos.dk.
Foto: Claus Bjoern Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Grundlovsforhør i mulig terrorsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Grundlovsforhør i mulig terrorsag
Opdateret 09. februar 2021 kl. 08:00
Holbæk - 09. februar 2021 kl. 07:16
Af Morten D. Christensen

En mulig ny terrorsag er under efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi. Sent mandag aften blev der afviklet et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, og det fremgår af oplysninger fra retslisten, at sagen i politiets system er rubriceret som »terrorisme«.

arrow Læs også: Syv familiemedlemmer stadig fængslet i terrorsag: I dag var de igen i retten

Sn.dk var ikke til stede i grundlovsforhøret, så det er uvist, hvad retsmødet konkret har handlet om, eller hvor mange personer, der er blevet fremstillet i retten.

Et øjenvidne fortæller til sn.dk, at der var et stort politiopbud ved Retten i Holbæk mandag aften, og der var lys i bygningen.

Sn.dk har tirsdag morgen været i kontakt med vicepolitiinspektør Jacob Olsen, Midt- og Vestsjællands Politi. Men han har ingen kommentarer til retsmødet.

- Det kan jeg ikke sige noget om. Jeg kan simpelthen ikke hjælpe dig i den der, siger Jacob Olsen.

Politiets gerningskode lyder på mulig terrorisme. Det lyder ret alvorligt?

- Ja, det må man sige. Men det er måske netop derfor, jeg ikke kan sige noget, lyder det fra Jacob Olsen tirsdag morgen.

Han vil heller ikke sige, om mandagens grundlovsforhør har sammenhæng med de omfattende politiaktioner og ransagninger med blandt andet bomberyddere og kemiske eksperter, som fandt sted på flere adresser i Holbæk i weekenden.

- Jeg kan sagtens forstå, at det har interesse, og på et eller andet tidspunkt kommer der en udmelding. Men jeg kan ikke sige noget som helst pt., understreger vicepolitiinspektør Jacob Olsen.

Han vil heller ikke oplyse, om grundlovsforhøret mandag aften blev holdt for lukkede eller eventuelt dobbeltlukkede døre.

Video:Morten Sundgaard / Byrd
arrow Terrorsigtedes håb om løsladelse er blevet slukket
04. maj 2021 kl. 14:42 Opdateret: kl. 14:42
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk