18. oktober 2019
For børnene: Aktiviteter og viden om den danske gris - i denne måned i Andelslandsbyen. Arkivfoto Jette Bundgaard.
For børnene: Aktiviteter og viden om den danske gris - i denne måned i Andelslandsbyen. Arkivfoto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gris på programmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gris på programmet
Holbæk - 11. juli 2019 kl. 20:30
Af Jette Bundgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Andelslandsbyen Nyvang arrangerer igen i år levende børneaktiviteter i sommerferien, denne gang med udgangspunkt i historien om bacongrisen. Det går løs i hele juli måned, på alle hverdage måneden ud.

Der skal laves medisterpølse af rigtige grisetarme og steges flæskeporrer hos brugsuddelerens kone, som klæder børnene passende på i forklæde og skåneærmer, inden det går løs.

Baggrunden for årets sommeraktiviteter er historien om Danmarks store eksporteventyr af baconsvin til England, som affødte både velstand og en masse overskydende grisekød, der ikke kunne eksporteres.

Så danskerne måtte lære at spise »resterne«. Det lykkedes med en af danmarkshistoriens største reklamekampanger, som havde den effekt, at det danske marked nu aftog de dele af grisene, englænderne ikke ville have.

- Eksporten til England gjorde, at vi avlede danske svin, der var 15 centimeter længere og havde et ekstra ribben. Det er en ret vild historie, og reklamekampagnen »Gris på gaflen« fik afgørende betydning for datidens madkultur og er en vigtig årsag til, at vi i dag er verdens svinerigeste land med 2,2 svin pr. indbygger, siger arrangør Line Jandoria Jørgensen fra Andelslandsbyen.

Udover at lave mad af grisekød får børnene også mulighed for at fodre grise, »kaste gris« og lave husflid med grisetema.

Der er mere info om »Gris på gaflen« på Andelslandsbyens hjemmeside.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk