18. november 2019
Selve produktionen af bedøvningsanlæg til slagtesvin foregår ikke længere hos Butina på Ydervang i Holbæk, men der arbejdes stadig m ed udvikling og servicering af anlæggene.
Selve produktionen af bedøvningsanlæg til slagtesvin foregår ikke længere hos Butina på Ydervang i Holbæk, men der arbejdes stadig m ed udvikling og servicering af anlæggene.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt overskud på svine-bedøvning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt overskud på svine-bedøvning
Opdateret 09. juli 2019 kl. 08:18
Holbæk - 09. juli 2019 kl. 07:42
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Butina A/S på Ydervang 5 i Holbæk fik i 2018 et resultat efter skat på 2018 på 12,2 millioner kroner. Det er én millioner kroner bedre end de 11,2 millioner i 2017, og resultatet betegnes da også som tilfredsstillende i den skriftlige ­ledelsesberetning, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Alligevel er udviklingen ikke helt gået som forventet hos virksomheden, der især udvikler, sælger, monterer og servicerer bedøvningsanlæg til slagtesvin over store dele af verden. Det nævnes i ledelsesberetningen, at forventningerne til året ikke er opnået til fulde, hvilket skyldes en generel nedgang i antallet af samt værdien af ordrer på markedet.

Samtidig har Butina dog fastholdt sin markedsandel gennem de tilgængelige ordrer, hvilket anses for tilfredsstillende.

For 2019 forventes igen en stigning i antallet af tilgængelige ordrer. Selskabet fortsætter arbejdet med at øge sin ordrebog, samtidig med at omkostningsniveauet fortsat søges reduceret, hedder det i den skriflige ledelsesberetning.

I løbet af de seneste fem år er antallet af det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte medarbejdere steget støt. I 2018 var der 71 mod 56 i 2014.

I 2017 var antallet af medarbejdere 67, og ved aflæggelsen af regnskabet for 2017 var meldingen, at forventningen var en forøgelse af medarbejderstaben med 10 procent. Med en vækst fra 67 til 71 mand blev målet ikke helt nået, men det blev dog til lidt mere end halvvejs.

Hos Butina er der ingen mundtlige kommentar til regnskabet med henvisning til, at det er ejet af et børsnoteret selskab, Marel.

Butina var danskejet, indtil januar 2010, hvor den hollandske konkurrent MPS købte 75 procent af aktierne. Et års tid senere købte MPS resten, og i forbindelse med overtagelsen blev produktionen gradvist flyttet til Holland.

I 2016 blev MPS, inklusive Holbæk-virksomheden, købt af det islandske, børsnoterede selskab Marel.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk