4. marts 2021
En undersøgelse viser, at indstrømmende naturgas var med til at gøre branden i vaskeriet på Holbæk Sygehus ekstra voldsom. Foto: Hans Jørgen Johansen
En undersøgelse viser, at indstrømmende naturgas var med til at gøre branden i vaskeriet på Holbæk Sygehus ekstra voldsom. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gas nærede sygehusbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gas nærede sygehusbrand
Opdateret 25. juni 2018 kl. 15:06
Holbæk - 25. juni 2018 kl. 12:59
Af Palle Mogensen

I over en time strømmede naturgas ind i vaskeriet på Holbæk Sygehus i forbindelse med branden natten til den 6. juni og var med til at nære ilden, som derfor blev ekstra voldsom.

arrow Læs også: Vicedirektør: Sygehusbrand er en øjenåbner

Det er den foreløbige konklusion på en undersøgelse, som Vestsjællands Brandvæsen er i gang med i forbindelse med vaskeribranden, der ødelagde et cirka 4000 kvadratmeter stort bygningskompleks på Birkevænget i Holbæk.

Branden blev meget voldsom, og ilden bredte sig hurtigere, end den umiddelbart burde. Også selv om vaskeriet var fyldt med masser af brændbart vaske- tøj.

- Den indstrømmende gas har uden tvivl været med til at nære ilden og været en medvirkende årsag til, at branden blev så voldsom, fortæller beredskabsinspektør Daniel Weinreich, fra Vestsjællands Brandvæsen.

Naturgassen var tilsluttet de store industri-tørretumblere i vaskeriet, og der gik mellem én og halvanden time, fra der blev slået alarm, til gassen blev afbrudt.

- Det tog noget tid, inden vi fik klarhed over, at der stadigvæk kom naturgas ind i bygningen. Vi fandt så frem til den ventil, der kunne afbryde gassen, men den sad så uheldigt i forhold til branden, at vi måtte bruge en del tid på at komme frem til den, forklarer Daniel Weinreich.

arrow Kæmpe indsats: Nogle brandfolk var på 20 timer i træk
08. juni 2018 kl. 14:52 Opdateret: kl. 14:52
arrow Sygehusbrand: Brandvagter holder fortsat øje med brandtomten
07. juni 2018 kl. 20:24 Opdateret: kl. 20:32
arrow Brandfolk er gået hjem
07. juni 2018 kl. 11:52 Opdateret: kl. 11:52
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk