30. marts 2020
Lars Lilholt gav lørdag aften koncert i Musikklubben Elværket i Holbæk, hvor der blev budt på både nye og gamle sange samt masser af historier. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Lars Lilholt gav lørdag aften koncert i Musikklubben Elværket i Holbæk, hvor der blev budt på både nye og gamle sange samt masser af historier. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gamle og nye numre fra trubaduren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gamle og nye numre fra trubaduren
Holbæk - 16. februar 2020 kl. 12:13
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var flere morsomme anekdoter, men også beretninger, der indbød til eftertænksomhed, da trubaduren Lars Lilholt med band lørdag aften gav koncert i Musikklubben Elværket i Holbæk.

De musikalske indslag blev nemlig garneret med historier fra sangeren, som i snart fem årtier har underholdt danskerne. Storyteller 2020 er navnet på den turné, som bringer Lars Lilholt og de fire musikere rundt i landet.

Der var udsolgt på Elværket med cirka 300 siddende gæster, og de fik serveret en velsmagende cocktail med sang, musik og vittige indslag, der indimellem også gav stof til eftertanke.

Flere toner end ord sammen med faderen

En af de nyeste sange fra Lars Lilholt handler om forholdet til hans far, der døde som 92-årig i 2016. Omkvædet lyder, »Vi spillede flere toner, end vi brugte ord, som om den talte sætning var for stor«.

- Berøringer var ikke dét, der fyldte noget. Jeg har én gang givet min far en krammer. Det var, da min mor døde. Men jeg er overhovedet ikke utilfreds med den far, jeg fik. Vi spillede meget sammen hele livet, fortalte Lars Lilholt, hvis far spillede i Aalborg Symfoniorkester.

Lars Lilholt har gennem årene skrevet flere numre med afsæt i historiske personer og begivenheder. »Tycho Brahe« og »Hvidstengruppen« var med på Elværket. Ikke mindst historien om modstandsgruppen under besættelsen kan stadig gøre et dybt indtryk.

Effektfuldt slutnummer

Lars Lilholt, der fylder 67 år i næste måned, og de fire musikere leverede et festfyrværkeri af det velkendte miks med folkemusik, klassisk og rockmusik. Og selv om der er et righoldigt bagkatalog, så er der én sang, der for altid vil være uundgåelig, når man taler Lars Lilholt. »Kald det kærlighed«, der har mere end 30 år på bagen, var det effektfulde slutnummer.

Efter stående ovationer blev det dog også til et par ekstranumre som afslutning på et par timer i godt selskab.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk