13. juni 2021
John Harpøth (DF) og Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) ved indvielsen af 

naturområdet i maj 2019. 

John Harpøth ærgrer sig over, at Lejre ikke ville være med til at købe området.

Foto: Agnete Vistar
John Harpøth (DF) og Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) ved indvielsen af naturområdet i maj 2019. John Harpøth ærgrer sig over, at Lejre ikke ville være med til at købe området. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredning sat på pause i 11. time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fredning sat på pause i 11. time
Holbæk - 21. maj 2021 kl. 18:46
Af Agner Ahm

En mail fra to Vipperød-borgere fik onsdag Holbæk Kommunalbestyrelse til at pille en sag af dagsordenen. I punktet var der lagt op til, at kommunen sammen med Danmarks Naturfredningsforening rejser en fredningssag. Den skulle ende med en fredning af naturområdet mellem Tempelkrogen og motorvejen nær Ågerup og Vipperød.

arrow Læs også: Kommune trækker sig fra fredningssag
Flertal for fredning

På forhånd tegnede der sig et stort flertal for en fredning. Alle partier på nær Venstre sagde ja, da sagen blev behandlet i klima- og miljøudvalget og i økonomiudvalget, inden den skulle op i kommunalbestyrelsen. Men henvendelsen fik altså politikerne til at trykke på pauseknappen, så fredningssagen nu får en ny gennemkigning i udvalgene.

På onsdagens møde blev sagen kort berørt af politikerne, hvor Christian Ahlefeldt-Laurvig (V) talte for at tage en timeout og undersøge, om der er et alternativ til fredning.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) talte om at finde »den bedst mulige løsning for naturen«, mens Karen Thestrup Clausen (EL) og John Harpøth (DF) begge knurrede noget over, at der kommer henvendelser så sent i et meget langt forløb. De accepterede dog at sende sagen tilbage.

- Sagen er godt belyst

Til sn.dk forklarer John Harpøth, at han mener, at sagen allerede er belyst så grundigt, som den skal være.

- Henvendelsen handler om en frivillig løsning, men der har rent faktisk været flere møder mellem administrationen og det konsortium, der nu ejer jorden. Her forsøgte man at finde frem til en frivillig aftale, som sikrede de hensyn, vi mener, der skal tages i området. Men man kunne ikke blive enige, siger John Harpøth.

Han medgiver, at en fredningssag er en tung fremgangsmåde.

- Den bedste løsning ville helt klart have været, at Holbæk og Lejre Kommuner fra start havde købt området. Så kunne vi selv sørge for det, der skal sørges for, uden at skulle omkring en fredning. Men Lejre sprang fra aftalen - det var rigtig ærgerligt, siger John Harpøth.

Hvad står der i mailen til politikerne? Læs her

arrow - Fredning kan blive dødsstødet for frivillige naturaftaler
21. maj 2021 kl. 18:46 Opdateret: kl. 15:06
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk