18. juni 2021
Her i rundkørslen ved Skov­vejen/Cementvejen kørte den nu 21-årige mand venstre om i et forsøg på at køre fra politiet. Tre år senere er der stadigvæk ikke faldet dom i sagen.
Her i rundkørslen ved Skov­vejen/Cementvejen kørte den nu 21-årige mand venstre om i et forsøg på at køre fra politiet. Tre år senere er der stadigvæk ikke faldet dom i sagen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortsat ingen dom for vanvidskørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fortsat ingen dom for vanvidskørsel
Holbæk - 06. maj 2021 kl. 12:26
Af Palle Mogensen

Det gik stærkt - rigtig stærkt - da en dengang 18-årig mand forsøgte at køre fra politiet i og omkring Jyderup ved 17-tiden den 25. juni 2018.

Det kunne ses i den otte minutter lange video, som onsdag blev vist i Retten i Holbæk.

Videoen var optaget af betjentene i den civile patruljevogn, som forfulgte den 18-årige mand og forsøgte at få ham til at standse sin vilde kørsel.

Biljagten gik gennem Jyderup midtby og fik sin afslutning på parkeringspladsen ved Spar Købmanden på Holbækvej.

På videoen kunne man se, at betjentene begyndte optagelsen på Skovvejen mellem Mørkøv og Jyderup, hvor den 18-årige netop havde overhalet dem med høj fart.

De satte derfor efter bilen, som blev målt til at køre gennemsnitligt tæt på 150 km/t., og gjorde med lys og sirener opmærksom på, at de ville have den til at stoppe.

Den 18-årige mand fortsatte dog sin kørsel med høj hastighed, og ved rundkørslen ved Tornved kørte han venstre rundt og fortsatte ned ad Cementvejen.

For enden ved Slagelsevej drejede han til højre og fortsatte til Jyderup, hvor han med høj fart kørte rundt i flere af de mindre gader med politiet i hælene.

På et tidspunkt kørte han ind på en cykel- og gangsti ved Jyderuphallen.

Her ramte han både to metalbomme og en lygtepæl, og først ved Spar Købmanden standsede han bilen og forsøgte at stikke af til fods, men blev dog anholdt.

Langvarig sag

Retssagen mod den nu 21-årige mand har været forsøgt gennemført mange gange, men er af forskellige årsager er den blevet udskudt.

Onsdag skulle sagen så endelig have haft en afgørelse, men igen måtte den 21-årige væbne sig med tålmodighed, da dommeren ikke mente, at der var tid til, at hun og de to domsmænd kunne nå at votere.

Både anklager Anne-Mette Olsen og forsvarer Nima Nabipour fik dog procederet, inden sagen blev afbrudt igen. Anne-Mette Olsen mente således, at den otte minutter lange video gav et tydeligt bevis på den unge mands vanvidskørsel.

Hun bed blandt andet mærke i, at man flere gange på videoen kunne se modkørende biler bremse op for at undgå en kollision med den 18-årige, og et sted på Holbækvej måtte et par med en barnevogn løbe for at bringe sig i sikkerhed.

- Det er utroligt, at ingen kom til skade, sagde hun.

Manglende vidneudsagn

Nima Nabipour mente dog ikke, at der var ført bevis for, at hans klient vitterlig havde bragt andre trafikanter i fare med sin kørsel.

Han undrede sig således over, hvorfor anklagemyndigheden ikke havde indkaldt en eneste af de 11 personer, som angiveligt skulle have været i fare undervejs.

- Anklageren siger, at de alle har været i fare. Men det ville have været rart at høre fra de pågældende, om de også selv opfattede det sådan, sagde han blandt andet.

Der falder dom i sagen den 19. maj. Næsten tre år efter at vanvidskørslen fandt sted.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk