17. juni 2021
52-årige Christian Flesborg blev stukket med kniv på Lindevej i Holbæk om formiddagen den 9. juni sidste år og døde senere samme dag. Om to uger afgøres retssagen mod to mænd tiltalt for drab.
52-årige Christian Flesborg blev stukket med kniv på Lindevej i Holbæk om formiddagen den 9. juni sidste år og døde senere samme dag. Om to uger afgøres retssagen mod to mænd tiltalt for drab.
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarere om tiltalte for knivdrab: De ville ikke dræbe ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forsvarere om tiltalte for knivdrab: De ville ikke dræbe ham

Sagen om en 52-årig mand, der blev dræbt af knivstik på Lindevej i Holbæk sidste år, venter nu kun på rettens afgørelse. Anklageren mener, at de to tiltalte stak for at dræbe, mens forsvarerne vil have dem frikendt.

Holbæk - 07. juni 2021 kl. 10:28
Af Morten D. Christensen

På onsdag er det ét år siden, at 52-årige Christian Klinkby Flesborg døde efter, at han midt på formiddagen var blevet stukket flere gange med kniv under en konfrontation med to yngre mænd på Lindevej i Holbæk.

arrow Læs også: Retspatolog: Knivoffer havde voldsomme skader

De to mænd, 28-årige »A« og 29-årige »T«, blev anholdt i timerne efter episoden den 9. juni sidste år, og siden er de blevet tiltalt for drab på den 52-årige, som »A« kendte i forvejen.

Begge nægter sig skyldige, og de må vente frem til den 21. juni med at få vished for, om nævningetinget ved Retten i Holbæk når samme konklusion, eller om anklagemyndigheden får medhold i påstanden om, at de skal dømmes for drab.

I fredags præsenterede anklageren og de to forsvarere retten for deres vurdering af de forskellige beviser, der er kommet frem under den seneste måneds retssag, og nu bruger nævninge og dommere så de næste par uger til at lægge lodderne i vægtskålen.

Påberåber sig nødværge

Står det til forsvarerne skal begge tiltalte frifindes.

»A's« forsvarsadvokat, Per Bengtsson, mener, at den 28-årige handlede i nødværge, da den 52-årige opsøgte ham på Lindevej tæt ved hans bopæl, hvor også »T« befandt sig.

Vidner har berettet, at den nu afdøde var aggressiv, da han kom til stedet, og han havde en ratlås løftet foran sig, som han slog ud efter de to tiltalte med. Andre vidner havde også bemærket, at »A« forinden havde ført en ophidset telefonsamtale.

Ifølge forsvareren havde hans klient følt sig truet af den 52-årige, som »A«, efter eget udsagn i retten, solgte hash for. Det var manglende afregning for det salg, der havde fået den 52-årige til over telefonen at true med at slå 28-årige »A« ihjel, har forklaringen lydt.

Der opstod tumult på Lindevej, og »A« har under sagen forklaret, at han stak den 52-årige to gange i benene for at forsvare sig selv mod at blive slået med ratlåsen.

- Det er ikke min klient, men derimod den afdøde, der er den aggressive og udfarende og kommer hen imod de to tiltalte. Min klient følte sig truet, og jeg mener, at det har været absolut berettiget og inden for rammerne af nødværge, sagde Per Bengtsson.

Den 52-årige fik reelt mere end to knivstik i benene samt et meget alvorligt stik i maveregionen. Men det nægter den 28-årige »A« at have påført ham.

Heller ikke »T« vil tage det knivstik på sig. Han benægter overhovedet at have haft en kniv i hånden under episoden, og hans forsvarer, Jesper Storm Thygesen, talte også for frifindelse.

Vidne genindkaldt

Et kvindeligt vidne forklarede dog under et retsmøde i maj, at hun så »T« stikke den 52-årige i låret med en kniv, mens hun ved samme retsmøde benægtede at have set »A« med en kniv i hånden.

Men da vidnets forklaring i retten afveg væsentligt fra den, hun havde givet til politiet på et tidligere tidspunkt, valgte senioranklager Maria C. Jepsen at genindkalde kvinden, som efter eget udsagn har været stærkt påvirket af begivenheden og forsøgt at fortrænge den.

Det skete i fredags, hvor der så blev afspillet uddrag af den båndede politiafhøring af kvinden. Her siger hun, at hun også havde set »A« med en kniv i hånden, men at hun ikke havde set ham stikke med kniven.

Hun fastholdt, at hun havde set »T« stikke den afdøde.

Retspatologerne har ikke med sikkerhed kunnet afgøre, om Christian Flesborg blev stukket med én eller to knive, og det er heller ikke lykkedes politiet at identificere den eller de knive, der blev brugt.

Dermed har der heller ikke været håndfaste tekniske beviser i sagen som eksempelvis DNA, der kunne være med til at afgøre, om den 52-årige blev stukket med en eller flere knive - og eventuelt hvem, der havde afsat DNA på knivene.

Ikke forsæt til drab

Senioranklager Maria C. Jepsen afviste i sin procedure, at der kunne være tale om nødværge. Hun mente, at de to tiltalte i et vist omfang havde indladt sig på konfrontation med den 52-årige, ligesom et vidne har hørt vendingerne »vi nakker dig« og »vi slår dig ihjel«.

- Det er ikke nødværge. Når to mænd stikker ud efter en anden mand, som får et 19 centimeter dybt stik, er det svært ikke at tro, at de havde til hensigt at dræbe ham. Eller i det mindste må have indset, at han kunne dø af det, sagde Maria C. Jepsen.

Forsvarerne mener omvendt ikke, at der er grundlag for at dømme for drab, selv om nævningetinget eventuelt måtte forkaste påstanden om nødværge. Begge forsvarere talte for, at retten i så fald overvejer at taksere handlingen som vold af særlig farlig karakter, men ikke forsætligt drab.

- Uanset hvad der skete, har det aldrig været min klients hensigt, at denne mand skulle dø. Han kendte ham ikke, og havde ikke noget udestående med ham, sagde »T's« forsvarer, Jesper Storm Thygesen.

For »A's« vedkommende mente forsvarer Per Bengtsson heller ikke, at han havde et ønske om, at Christian Flesborg, som var en ven af »A's« forældre, skulle dø.

- Min klient virker i situationen ikke som en person, der er på vej til at begå et drab. Han opfører sig nervøst, fordi han føler sig truet. Og han tager badetøfler på ned på gaden, hvor der i øvrigt er mange mennesker til stede frem for oppe i sin egen lejlighed. Jeg mener ikke, at han har haft tanker om at slå Christian Flesborg ihjel, lød det fra Per Bengtsson.

Retten i Holbæk afsiger kendelse om skyldsspørgsmålet om formiddagen den 21. juni, mens der ventes strafudmåling senere samme dag.

arrow Vidner til knivdrab: Offer råbte »jeg overgiver mig«
20. maj 2021 kl. 06:51 Opdateret: kl. 06:51
arrow Tiltalt for drab på åben gade: Knivstik var nødværge
10. maj 2021 kl. 15:53 Opdateret: kl. 15:53
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk