17. oktober 2021
På et tidspunkt var 13 personer fængslet i terrorsagen fra Holbæk. Nu er det antal nede på fem, mens de øvrige otte fortsat er sigtet. Foto fra et tidligere retsmøde i den omfattende sag.
På et tidspunkt var 13 personer fængslet i terrorsagen fra Holbæk. Nu er det antal nede på fem, mens de øvrige otte fortsat er sigtet. Foto fra et tidligere retsmøde i den omfattende sag.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarer savner fremdrift i terrorsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarer savner fremdrift i terrorsag

Knap otte måneder efter anholdelsen af 13 personer, der er sigtet i terrorsagen fra Holbæk, er fem fortsat bag tremmer. Forsvarer for hovedsigtet mener, at efterforskningen har tabt fart.

Holbæk - 23. september 2021 kl. 09:32
Af Morten D. Christensen

I foråret sad ikke færre end 13 personer varetægtsfængslet i terrorsagen med udspring i Holbæk, men her små otte måneder efter de omfattende anholdelser og ransagninger flere steder i byen i begyndelsen af februar, er antallet af fængslede nu nede på fem.

arrow Læs også: Sigtede forsøgt udelukket fra retsmøde i terrorsag

De øvrige otte er løsladt, men dog stadig sigtet for medvirken til forsøg på at begå terror i Danmark eller Tyskland.

Alle nægter sig skyldige.

Onsdag forlængende Retten i Holbæk så fængslingen af de fem mænd og kvinder foreløbigt frem til den 15. oktober.

Blandt dem er en 34-årig mand, der ifølge sigtelsen sammen med sin 36-årige bror var hovedmand bag de påståede terrorplaner.

Den 34-åriges forsvarsadvokat, Linda Hebo Lange, kan på grund af dørlukningen ikke kommentere på konkrete forhold i sagen. Men hun oplever, at tempoet i efterforskningen er aftaget.

- Jeg synes bestemt ikke, at efterforskningen kører med samme hastighed som i begyndelsen. Men jeg mener, at min klient kan have en forventning om, at kadencen holdes oppe, siger Linda Hebo Lange til dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Når en dommer beslutter, om der er grundlag for at holde sigtede varetægtsfængslet, skal det indgå i vurderingen om politiet og anklagemyndigheden fremmer sagen med »fornøden hurtighed«, som det hedder i retsplejeloven.

Dørlukningen gør, at offentligheden ikke har fuldt indblik i rettens begrundelser og kendelser, men hidtil har den samlede vurdering fra retten altså været, at der var grundlag for at holde de fem personer fængslet.

I en retsbog fra juli, som Nordvestnyt har fået aktindsigt i, fremgår det, at retten i hvert fald på det tidspunkt vurderede, at efterforskningen skred behørigt fremad.

Men efter Linda Hebo Langes opfattelse er det altså ikke tilfældet i øjeblikket, og hun tog onsdag forbehold for at kære den fortsatte fængsling af den 34-årige til Østre Landsret. Det samme gjorde de øvrige forsvarere.

Det sker dog ofte, at forsvarere tager kæreforbehold uden, at det ender i en reel kære til landsretten.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk