20. januar 2018
Advokat Mette Grith Stage forsvarer en 17-årig pige i terrorsag fra Kundby. Pigen bør ifølge Stage frifindes. Arkivfoto.
Advokat Mette Grith Stage forsvarer en 17-årig pige i terrorsag fra Kundby. Pigen bør ifølge Stage frifindes. Arkivfoto.
Foto: Scanpix/Nils Meilvang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarer: Mobning førte Kundby-pige ud af islamistisk tangent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarer: Mobning førte Kundby-pige ud af islamistisk tangent

17-årig pige bør frifindes for terroranklage, mener forsvarer. Hendes planer ville aldrig være blevet udført.

Opdateret 28. april 2017 kl. 14:32
Holbæk - 28. april 2017 kl. 14:30
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aldrig nogensinde ville en 15-årig pige fra Kundby gøre alvor af sine fantasier om at sprænge en bombe på Sydskolen i Fårevejle og Carolineskolen i København.

Det hele bunder i en ulykkelig piges forsøg på at få opmærksomhed. En opmærksomhed, hun oplevede at få, da hun i efteråret 2015 fik kontakt til personer i det islamistiske miljø.

arrow Læs også: Kundby-sagen skal i landsretten

Sådan lyder overskrifterne i advokat Mette Grith Stages forsvarstale for den i dag 17-årige pige, som ifølge anklagemyndigheden bør kendes skyldig i forsøg på terror.

- Som jeg ser det, så er det her slet ikke en straffesag. Det er nærmere en social sag, lyder det fredag fra Mette Grith Stage ved Retten i Holbæk.

Under sagen er det kommet frem, at pigen har haft en omtumlet barndom. Hun har i en periode været anbragt uden for hjemmet, og hun har været offer for mobning.

Det var blandt andet elever fra Sydskolen i Fårevejle, der mobbede hende. Der blev også oprettet hadegrupper mod teenagepigen på de sociale medier. Hendes svar var - ifølge Mette Grith Stage - at agere jihadist.

- Den mobning, hun blev udsat for af eleverne fra Sydskolen, havde betydning for, at hun fortsatte ud af det her spor, siger Mette Grith Stage.

Pigen har forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP. Og hun har også talt om at sprænge en bombe på Sydskolen og siden på Carolineskolen. Men det har kun været fantasi, mener forsvarsadvokaten.

- Der foregår ting inde i hovedet på en 15-årig, som kan virke helt sort på os voksne. Uden at der ligger noget dybere bag det, siger Mette Grith Stage.

Flere ting peger på, at pigen aldrig ville have udført et angreb. Blandt andet har hun over for en dreng fra Sydskolen sagt, at han skulle holde sig væk fra en gallafest, hvis han havde sit liv kært.

- Det, at hun sender denne besked, viser, at det er tomme trusler. Hun har ikke tænkt sig at gøre alvor af det. Hun vil ikke gå hele vejen, siger Mette Grith Stage.

Fordi pigen aldrig ville udføre sine planer, fordi det aldrig var hendes hensigt, så skal hun ifølge Mette Grith Stage frifindes.

Rettens dommere og nævninger skal nu træffe afgørelse om, hvorvidt pigen skal kendes skyldig i forsøg på terrorisme. Kendelsen om skyld bliver afsagt 5. maj.

arrow Anklager i Kundbysagen: Lige lovlig meget rabat
18. maj 2017 kl. 21:39 Opdateret: kl. 21:39
arrow Forsvarer i Kundbysagen efter dom: Vores system fungerer
18. maj 2017 kl. 17:11 Opdateret: kl. 17:12
arrow Kundby-pigen kan komme til at afsone i fængsel med voksne
18. maj 2017 kl. 17:08 Opdateret: kl. 17:10
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk