20. januar 2021
Børnene i Holbæk Kommunes dagtinstitutioner skal måske begynde i skolefritidsordning tre måneder tidligere end i dag. På den måde kan Holbæk Kommune spare penge og få en større indtægt. Forslaget møder dog kritik. Foto: Per Christensen
Børnene i Holbæk Kommunes dagtinstitutioner skal måske begynde i skolefritidsordning tre måneder tidligere end i dag. På den måde kan Holbæk Kommune spare penge og få en større indtægt. Forslaget møder dog kritik. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag: Børn skal tidligere i sfo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag: Børn skal tidligere i sfo
Holbæk - 14. juni 2018 kl. 15:56
Af Christina Quist

Eleverne i de mindste klasser i Holbæk Kommunes folkeskoler risikerer fremover at se langt mindre til deres skolepædagoger i månederne op til sommerferien.

For i stedet for at deltage i undervisningen vil pædagogerne i indskolingen muligvis skulle bruge en stor del af deres tid på at være sammen med de børn, som efter sommerferien skal begynde i børnehaveklasse.

For i jagten på at spare penge foreslås det nemlig nu, at småbørnene vinker tidligere farvel til kammeraterne i daginstitutionen og begynder i sfo i maj i stedet for i august, som det er tilfældet i dag. En tidligere sfo-start er ét af de såkaldte effektiviseringsforslag, der er i høring.

Overgangen er vigtig
Det er ikke kun i indskolingen, at forslaget vil have konsekvenser. Det vil også gå ud over børnene og de ansatte i daginstitutionerne samt de børn, som skal tidligere i sfo. Det mener Claus Clemmensen, som er faglig konsulent hos BUPL Midtsjælland, som er fagforbund for pædagogerne både i dagtilbuddene og i skolerne.

- Hvis forslaget gennemføres, vil vuggestuebørnene udgøre en større andel af børnene i dagtilbuddene. De børn kræver mere, og det betyder, at de voksne får en mere krævende og intensiv dag. Normeringen bliver dermed dårligere, siger Claus Clemmensen og fortsætter:

- For de børn, som begynder i sfo tidligere, betyder forslaget, at de går glip af noget læring. For den læring, som de skulle have haft i børnehaven, skal nu varetages af en dårligere normering i skolen, og af pædagoger, som ikke har haft med børnehavepædagogik at gøre, forklarer Claus Clemmensen.

I dagtilbudsdistrikt Holbæk By har bestyrelsen diskuteret forslaget. Også her mener man, at der er tale om en besparelse.

Effektiviseringsforslagene er i høring til fredag.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk