6. august 2020
Forsamlingshusene er en del af den danske kulturarv. De er hårdt presset af corona-krisen. Her er der bankospil i Vommevad Forsamlingshus. Foto: Kenn Thomsen
Forsamlingshusene er en del af den danske kulturarv. De er hårdt presset af corona-krisen. Her er der bankospil i Vommevad Forsamlingshus. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsamlingshuse lægger sig fladt ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsamlingshuse lægger sig fladt ned
Holbæk - 22. marts 2020 kl. 17:54
Af Jørgen Juul
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så godt som hele landet er lukket. Arbejdspladser er forsvundet. Museer, idrætshaller og meget andet står ubrugte hen.

Det samme gør gamle, traditionsrige og kulturbærende institutioner som for eksempel forsamlingshusene, der mange steder har været en væsentlig del af livet i lokalområderne, ikke mindst på landet.

Et eksempel af Vommevad Forsamlingshus, skabt i 1882 og gennem årene rammen om utallige arrangementer fra dans og dilettant og private fester til store politiske møder - og besøgt af så kendte folk som daværende statsminister Thorvald Stauning.

- Nu ligger vi fladt ned. Der er ingen gæster. Alt er aflyst, siger Kirsten Larsen, der sammen med sin mand, Hans-Jørgen Larsen, er vært i Vommevad Forsamlingshus.

- Da statsminister Mette Frederiksen i sidste uge gik på tv og fortalte om de mange ting, der blev sat i værk som følge af corona-virussen, var alt booket hos os i et godt stykke tid. Men fra onsdag til onsdag, altså i løbet af otte dage, blev ni arrangementer aflyst i Vommevad. Fra nu og frem til den 1. april er 13 arrangementer aflyst, og fra den 1. til den 23. april er der 17 arrangementer, der ikke bliver til noget.

- Mange er i samme situation som os. Vi skal være lykkelige for, at vi bor i Danmark, og at vi har en regering, der vil hjælpe os, siger hun.

Af arrangementer, der er aflyst i Vommevad Forsamlingshus, kan nævnes blandt andet generalforsamlinger, lokalforum-møde, linedance og bankospil.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk