4. juni 2020
I dag skyller vi toilet med rent drikkevand, men skal vi i stedet skylle med regnvand for at "spare på grundvandet" eller måske endda have renset drikkevand i vandhanerne? Fors inviterer forbrugerne til dialog på Facebook.
I dag skyller vi toilet med rent drikkevand, men skal vi i stedet skylle med regnvand for at "spare på grundvandet" eller måske endda have renset drikkevand i vandhanerne? Fors inviterer forbrugerne til dialog på Facebook.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fors spørger: Vil vi drikke regnvand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fors spørger: Vil vi drikke regnvand
Holbæk - 21. maj 2020 kl. 14:54
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi skyller toiletter med rent drikkevand, men drikker ikke renset regnvand, selv om det teknologisk er muligt. Nu inviterer forsyningsselskabet Fors forbrugerne i Holbæk, Lejre og Roskilde Kommuner til at inspirere og komme med ønsker til og prioriteringer for at sikre rent drikkevand i fremtiden.
Dialogen foregår på Fors’ Facebookside. I forvejen har 5000 udvalgte kunder deltaget i en spørgeskemaundersøgelse, der er fulgt op med interviews.

- Materialet er ikke færdighehandlet, men tendens er klar. Vi skal passe på grundvandet og sikre, der er nok, rent vand. Vores grundvand vækker stærke følelser, siger projektleder Marie Brammer Nejrup til Nordvestnyt onsdag.

Bæredygtig forsyning

Kunderne er på den måde med til at forme en bæredygtig strategien for fremtidens vandforsyning.
-Via Facebook kan vi få flere i tale, og folk kan inspirere hinanden og diskutere dilemmaer og følelser, håber Marie Brammer Nejrup.
For kan og skal vand genbruges og hvis ja, til hvad og hvordan, er nogle af mange spørgsmål.

-Vil vi drikke vand, der er renset for pesticider og giftstoffer? Vi separerer regnvand og spildevand og kan rense regnvand til drikkevand. Eller skal vi nøjes med at bruge regnvand til for eksempel at skylle ud i toilettet, vaske tøj og vande haver, spørger Marie Brammer Nejrup..

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk